x

Srpski reprezentativci u basketu 3X3 krenuli u Japan na pripremni kamp pred OI

Srpski reprezentativci u basketu 3X3 krenuli u Japan na pripremni kamp pred OI Foto: OKS

Nakon veslačke reprezentacije Srbije koja se nalazi u Tokiju, put Japana su krenuli i basketaši. U avionu koji je rano jutros poleteo sa beogradskog aerodroma našli su se selektor Goran Vojkić i igrači Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, i rezerve Marko Savić i Stefan Kojić. Dušan Domović-Bulut će se saigračima pridružiti naknadno.


Prva stanica srpskih basketaša biće grad Karatsu u kojem će obaviti pripremni kamp i pokušati da se što bolje priviknu na vremensku razliku i klimatske uslove koji vladaju u Japanu.


Prethodnica misije OKS otputovala u Tokio


Dejan Majstorović ističe je iza cele ekipe ostao kvalitetno odrađen pripremni period i da bi u Karatsuu forma naših basketaša trebala da se dovede u optimalno stanje pred početak Olimpijskih igara.


Putujemo u dobroj atmosferi, ali i dobroj formi. Očekujemo da u Karatsuu nastavimo sa kvalitetnim radom i da se još bolje uigramo za nastup na Olimpijskim igrama, koji svi željno iščekujemo. Ovo je momenat koji smo čekali dugo vremena i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate – rekao je Majstorović pred poletanje.


IO OKS doneo odluku o nosiocima zastave na ceremoniji otvaranja OI i novom Šefu misije u Tokiju


Selektor koji će predvoditi našu reprezentaciju na istorijskom prvom nastupu na Olimpijskim igrama, Goran Vojkić, ističe da su svi igrači spremni za nastup na najvećoj sceni.


U aprilu smo počeli završne pripreme za nastup na Olimpijskim igrama i pripremni kamp obavićemo u gradu Karatsuu, gde nas očekuju sjajni uslovi i domaćini. Izuzetan posao je urađen tokom trenažnog procesa, što je zasluga celog stručnog štaba 3×3 reprezentacije. Tokom pripremnog kampa nas očekuje aklimatizacija, treninzi i utakmica koju ćemo odigrati protiv reprezentacije Japana. Dugujemo ogromnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije za uslove koje smo imali tokom priprema i nadam se da ćemo se kao ekipa odužiti svima rezultatom koji se očekuje od nas – istakao je Vojkić.


Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 putovaće preko Pariza za Japan i nakon pripremnog kampa očekuje ih ulazak u Olimpijsko selo. Prvi meč u grupnoj fazi takmičenja naše basketaše očekuje 24. jula, protivnik će biti selekcija Kine.


Raspored utakmica i rezultati takmičenja u basketu 3X3 za muškarce na OI u Tokiju 2020


Datum: 12.07.2021. Autor: Jovan Simić

PROČITAJTE JOŠ...