x

Damir Mikec i Jasmina Milovanović peti u miks takmičenju na SK u Osijeku

Damir Mikec i Jasmina Milovanović peti u miks takmičenju na SK u Osijeku Foto: SSS

Tim Srbije Damir Mikec/Jasmina Milovanović osvojio je peto mesto u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem trećeg dana Svetskog kupa u Osijeku.


U istoj disciplini startovao je i miks Dimitrije Grgić/Brankica Zarić i zauzeo 22.poziciju.


Oba para su prvi put u ovom sastavu učestvovali na velikom takmičenju. 


Mikec i Milovanovićeva su u prvoj fazi kvalifikacija zauzeli osmo mesto sa 573 kruga i prošli u drugu rundu, u kojoj su se našla četiri evropska i četiri azijska miksa. Tandem Milovanović/Mikec je u ovoj fazi skupio 381 krug, što je bilo dovoljno za peto mesto. Kao četvrti u meč za bronzu prošao je tim Irana, sa četiri kruga više. S obzirom da su prvi put zajedno učestvovali u miks takmičnju na Svetskom kupu, peta pozicija je više nego zadovoljavajući učinak za Milovanovićevu i Mikeca.


Miksu Arsović - Stefanović izmakao plasman u drugu rundu


U mečeve za medalje prošao je samo jedan evropski par i na kraju osvojio zlato. Rusi Vitalina Bacaraškina i Artem Černousov, svetski i kontinentalni šampioni, su trijumfovali ispred timova Indije i Irana.


U nedelju će Srbiju predstavljati sedmoro reprezentativaca. Jasmina Milovanović i Jovana Todorović će gađati u prvoj fazi kvalifikacija MK sport pištoljem (precizna paljba). Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić će startovati u kvalifikacijama u gađanju MK puškom iz trostava (3 puta 40 metaka). U istoj disciplini, ali van konkurencije, učestvovaće Lazar Kovačević i Marko Ivanović. Finale trostava je u večernjim časovima.


Srebro i bronza za srpske ekipe na Svetskom kupu u Osijeku


Svetski kup Osijek 2021, treći dan


Vazdušni pištolj, miks –  Meč za zlato: Rusija 1 (Vitalina Bacaraškina/Artem Černousov) – Indija 1 (Manu Baker/Šaudari Saurab)  16:12. Meč za bronzu: Iran 1 (Golnuš Segatolahi/Dževad Forugi) – Indija 2 (Jašasvini Sing/Abišek Verma) 17:7. Kvalifikacije – Prva faza: 1. Indija 1 587, 2. Rusija 1 586, 3. Iran 1 583... 8.Srbija 1 (Jasmina Milovanović/Damir Mikec) 573... 22. Srbija 2 (Brankica Zarić/Dimitrije Grgić) 566... Druga faza: 1. Rusija 1 390, 2. Indija 1 387, 3. Indija 2 386, 4. Iran 1 385, 5. Srbija 1 381...


Vazdušna puška, miks - Meč za zlato: Mađarska 1 (Ester Mesaroš/Ištvan Peni) – Rusija 2 (Julija Karimova/Sergej Kamenski) 17:13. Meč za bronzu: Rusija 1 (Anastasija Galašina/Vladimir Maslenjikov) – SAD 1 (Meri Karolin Taker/Lukas Kozenieski) 17:11. Kvalifikacije su održane u petak. Srbija 1 (Andrea Arsović/Milutin Stefanović) je zauzela 11, a Srbija 2 (Sanja Vukašinović/Milenko Sebić) 23. poziciju.


Datum: 26.06.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...