x

Nordijska poslovna alijansa podržava nordijske hodače

Nordijska poslovna alijansa podržava nordijske hodače

Nordijska Poslovna Alijansa sa velikim zadovoljstvom podržava pokret Nordijskog hodanja u Srbiji i u saradnji sa Školom Nordijskog hodanja Beogradskog trkačkog kluba održaće trening ovog sporta na Adi Ciganliji za svoje članove, ali i predstavnike diplomatskog kora. 


Istaknuti gosti događaja biće Ambasador Finske, Nj. E. Kimo Lahdevirte i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, gospođa Tatjana Matić, koji će, nakon kratkog obraćanja zvanicama i sami isprobati nordijsko hodanje.


Trening će biti održan u Golf Klubu na Adi Ciganliji 23.juna od 15:00 h.


Ovaj sport koji je inicijalno nastao upravo u nordijskim zemljama, tačnije u Finskoj 1979. godine postaje sve popularniji u Srbiji. Cij događaja je da se kroz čas nordijskog hodanja podigne svest o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću u prirodi kao i o aktivnoj socijalizaciji koja nam je naročito falila usled pandemije COVID-19.“ - Izjavila je Iva Petrović, izvršna direktorka Nordijske Poslovne Alijanse.


Pod pokroviteljstvom četiri nordijske ambasade, Nordijska Poslovna Alijansa okuplja nordijske kompanije u Srbiji i domaće kompanije koje za cilj imaju da se poslovno povežu sa kompanijama u nordijskim zemljama, kao i da neguju nordijske vrednosti – savesan i održiv način poslovanja, transparentnost, inovativnost, društvenu odgovornost, zaštitu životne sredine i zdrav život.


Vrednosti alijanse biće na pravi način reprezentovane na ovom zanimljivom treningu.


Beogradski trkački klub postoji od 2011. godine. Program Škole nordijskog hodanja pilotiran je 2019. kao jedinstveni, stručno vođeni, četvoromesečni, grupni program vežbanja na otvorenom. Tokom 2020. i 2021., 500 beograđana i beograđanki prošlo je kroz ovu obuku, čineći ga najpopularnijim grupnim programom na otvorenom.


Program događaja:

-15:00 - Dolazak gostiju

-15:00 - Obraćanje izvršna direktorka NBA, gospođa Iva Petrović,

-15:05 - Obraćanje Ambasador Finske, Nj. E. Kimo Lahdevirta

-15:10 - Obraćanje Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, gospođa Tatjana Matić

-15:15 - Obraćanje osnivač Beogradskog trkačkog kluba, gospodin Veroljub Zmijanac

-15:20 - Trening Nordijskog hodanja, zagrevanje, hodanje 2km sa štapovima

-16:00 - Koktel


Datum: 21.06.2021. Autor: Tijana Popadić

PROČITAJTE JOŠ...