x

Totalna dominacija Zdravkovića u Pazovi

Totalna dominacija Zdravkovića u Pazovi Foto: Jelena Ćalasan / MMA savez Srbije

Prvo kolo MMA lige Srbije postavilo je visoke standarde, ali se već na 2. kolu održanom za vikend u Staroj Pazovi videlo da su ljudi iz MMA saveza Srbije na čelu sa Lukom Nikolićem naumili da iz runde u rundu podižu lestvicu. Nakon što je objavljeno da će naši najbolji takmičari postati deo planetarno poznate Brave CF organizacije, borci su u Pazovu došli sa dodatnim motivom da se pokažu u što boljem svetlu.

Najozbiljnije je to shvatio, očigledno, Miljan Zdravković. Srbin je u fantastičnom meču večeri pobedio sjajnog Mađara Benjamina Molnara.

- U potpunosti smo sproveli plan koji smo napravili. Po dogovoru smo na nogama radili prvi deo borbe dok se protivnik potpuno ne opusti i ne počne da razmišlja samo o rvačkim napadima. Potom smo preveli borbu u parter, s lakoćom. Mađar me iznenadio čvrstinom, toliko da je na momente bilo i frustrirajuće s obzirom na to da mu jaki udarci nisu nanosili posebnu štetu. Kad se sve sabere, srećan sam zbog pobede i zadovoljan što sam pokazao karakter u veoma teškom i tehnički i taktički zahtevnom meču. Nisam gubio fokus i smatram da sam zasluženo pobedio - izjavio je Zdravković.

Nastavlja se MMA liga Srbije

Takmičenje u Staroj Pazovi održano je uz poštovanje svih epidemioloških mera, a predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić se nada da ćemo 3. kolo moći da pratimo uz dozvoljeno prisustvo publike.

- Pre svega moram da se zahvalim našem domaćinu opštini Stara Pazova i njenom prvom čoveku Đorđu Radinoviću koji su nam omogućili sjajne uslove za održavanje 2. kola MMA lige. Takođe, veliku zahvalnost dugujem i borcima koji su prikazali odlične borbe i samo se nadam da će nas korona uskoro zauvek napustiti i da će već od sledeće runde, koja će ponovo biti direktno prenošena na akanalima TV Arena sport, svi ljubitelji MMA moći uživo da gledaju mečeve - optimističan je Nikolić.

U uvodnom delu programa viđene su četiri finalne borbe amaterskog turnira, dok su u profesionalnim mečevima slavili Đorđe Bukvić i Miša Nenković, uz već pomenutog Zdravkovića.

Adrenalin borcima digla je hip hop grupa THC La Familija, koja je premijerno u sportskoj hali Park u Staroj Pazovi izvela pesmu na temu MMA sporta - "Srce šampiona".

Datum: 21.06.2021. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...