x

Košarkašice Srbije protiv Crne Gore u poslednjoj utakmici grupe B na EP

Košarkašice Srbije protiv Crne Gore u poslednjoj utakmici grupe B na EP Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije posle dana pauze, u nedelju od 12.00 časova u dvorani “La Fonteta” u Valensiji igraće poslednju utakmicu grupe B na Evropskom šampionatu. Srpski tim je posle prva dva kola na prvoj poziciji u grupi sa dva trijumfa i direktan plasman u četvrtfinale može da obezbedi trijumfom u duelu sa Crnogorkama.


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2021 održava se u periodu od 17. do 27.  juna  2021. godine, u Francuskoj i Šoaniji, u organizaciji Košarkaškog saveza Francuske, Košarkaškog savez Španije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2021


-Kao i na svaku utakmicu do sada, izaći ćemo sa velikom željom i motivacijom. Danas smo imale kratku priliku da se spremimo za sutrašnji meč. Mislim da smo spremne i idemo da se borimo kao i uvek. Ne volim mnogo da pričam o taktici, ali mislim da su uvek presudne motivacija i želja, a hvala Bogu nama toga nikada ne nedostaje, tako da sa velikom željom idemo u sutrašnji meč – istakla je Saša Čađo.


Srbija ubedljiva protiv Grčke na EP


Srbija je u prvom kolu savladala Italiju posle produžetka, dok je juče bila bolja od Grčke. Crna Gora je prvog dana slavila protiv Grčke, da bi juče izgubila meč od Italije.


-Očekuje nas teška utakmica. Znamo šta nam donosi – prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale. Mislim da smo spremne. Prošle smo mnogo utakmica tog tipa i mislim da je ekipa zrela. Naši klasični aduti mogu da budu presudni. To su energija i borbenost. Ko god uđe sa klupe doprinese još više, još bolje… Mislim da imamo mnogo veću rotaciju od Crne Gore i da to može da bude jedna od prednosti – zaključila je Nevena Jovanović.


Pobeda košarkašica Srbije na startu EP


Duel Srbije i Crne Gore na programu je od 12.00 časova. U istoj grupi od 18.00 časova sastaju se Italija i Grčka. U grupi A interesantan duel odigraće se od 15.00 časova kada se sastaju Švedska i Belorusija. Belorusija bi pobedom obezbedila prvu poziciju u grupi, dok bi u slučaju poraza mogla da bude četvrta i tako da završi takmičenje na Evropskom prvenstvu. U poslednjem duelu dana od 21.00 sat sastaju se Španija i Slovačka. Grupe A i B se ukrštaju u daljem toku takmičenja. (Izvor: KSS)


Datum: 19.06.2021. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...