x

Praznik badmintona na Adi Ciganliji

Praznik badmintona na Adi Ciganliji

U subotu i nedelju, 19. i 20. juna 2021. u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji biće održano 28. prvenstvo Srbije za seniore koje će okupiti sve najbolje takmičare koje u ovom trenutku naša zemlja ima. Za zvanje državnih prvaka boriće se gotovo 50 takmičara iz deset srpskih klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Čačak, BK Dinamo (Pančevo), BK Helianthus (Novi Sad), BK Novi Sad, BK Ravens KG (Kragujevac), Petrovački sportki klub i BK Zmajevi (Kruševac). Prvog takmičarskog dana na programu su dueli u parskim konkurencijama, nakon čega počinju okršaji u pojedinačnim, čija će završnica biti drugog takmičarskog dana. Oba takmičarska dana program počinje u 9,30 č.


U muškom singlu titulu brani Luka Milić iz BK Novi Sad, u ženskom Sara Lončar iz BK Zmajevi. Trofeje će pokušati da sačuvaju i Andrija Doder i Mihajlo Tomić iz BK Beograd u muškom dublu, kao i Tomić i Anđela Vitman, takođe iz BK Beograd, u mešovitom. Za sada je izvesno da ćemo dobiti nove prvake u ženskom dublu budući da prošlogodišnje pobednice, Lončareva i Vitmanova, neće nastupiti u tom sastavu. Naime, Lončarevoj će ove godine partnerka biti klupska saigračica, Marija Sudimac, dok će Vitmanova nastupiti u tandemu sa Ninom Bogdanović iz BK Zmajevi. Kao i prethodnih godina i ove će, na osnovu pojedinačnih rezultata, biti proglašeni ukupni pobednici u konkurenciji muških, ženskih i mešoviih timova. 


Inače, Prvenstvo Srbije za seniore organizuje Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton savez Srbije i Badminton savez Beograda, a uz svesrdnu pomoć prijatelja Saveza, kompanija “Tin Šped”, ”Minaqua”, ”Ledeni Kvas”, ”Integraltechnic”, ”Siboasi” i ”Koka Plus”.


Datum: 18.06.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...