x

Delegacija SSS u poseti Valjevu: Zajedničkim snagama u obnovu strelišta

Delegacija SSS u poseti Valjevu: Zajedničkim snagama u obnovu strelišta Foto: SSS

Delegacija Streljačkog saveza Srbije, u kojoj su bili predsednik dr Nenad Putnik i generalni sekretar mr Nenad Petković, posetila je Valjevo, na poziv gradonačelnika Lazara Gojkovića. 


Rukovodstvo SSS je sa gradonačenikom Gojkovićem i njegovim saradnicima razgovaralo o strelištu za vazdušno i malokalibarsko oružje u ovom gradu. Cilj sastanka je bio iniciranje postupaka za početak rekonstrukcije i adaptacije navedenog sportskog objekta.


Navedeno strelište je u veoma ruiniranom stanju i već dugi niz godina nije u funkciji.


Srbija na Svetskom kupu u Osijeku: Juniori debituju na najvećoj sceni


Na osnovu inicijative koju je, pre nekoliko godina, pokrenuo Streljački klub Valjevo 1880, odrađen je značajan deo aktivnosti neophodnih za rekonstrukciju: dobijena je građevinska dozvola, usvojen eleborat o balističkim merama zaštite strelišta...


Strelište se nalazi na izuzeno dobroj lokaciji, sa idealnom orjentacijom (jug-sever) i na njemu postoji dovoljno prostora za uređenje tri različite pucaonice – za 20 streljačkih mesta za vazdušno oružje, za 24 streljačka mesta za discipline malokalibarskim oružjem na 50 i 25 metara i za četiri streljačka mesta za gađanje u disciplinama na 100 metara.


Objekat ne bi koristili samo aktivni strelci i članovi streljačke organizacije, već i druga fizička i pravna lica. Na strelištu bi se organizovale obuke za rukovanje vatrenim oružjem, kondiciona i rekreativna gađanja.


Gradonačelnik Valjeva je sa velikim zadovoljstvom prihvatio inicijativu za rekonstrukciju strelišta i istakao da će lokalna samouprava učestvovati u sufinansiranju navedenog projekta.


Završena VN Novog Sada: Vukojevićeva i Petrov pogodili po dva zlata


Dr Nenad Putnik, predsednik Saveza je posle sastanka između ostalog istakao:


-Zahvaljujem se domaćinima na gostoprimstvu i iskazanoj dobroj volji za nastavak započetih aktivnosti i mogu da obećam punu punu pomoć i podršku Saveza u vidu stručnih konsultacija pre i u toku izvođenja planiranih radova.


Generalni sekretar SSS Nenad Petković istakao je značaj osposobljavanja objekta u Valjevu, kao jedinog malokalibarskog strelišta u Takmičarskom regionu „Zapad“ Streljačkog saveza centralne Srbije.  


-Obnavljanjem strelišta u Valjevu svi strelci zapadne Srbije dobili bi adekvatne mogućnosti za sprovođenje trenažnog i takmičarskog programa- kazao je Petković.


Na sastanku je zaključeno da Grad Valjevo, u skladu sa propisima Ministarstva omladine i sporta aplicira za nedostajuća sredstva, koja će se utvrditi na osnovu revidiranja ukupne visine previđenih troškova za rekonstrukciju i adaptaciju strelišta.


Sastanku su prisustvovali i domaćini SK Valjevo 1880 Miodrag Lazić i Nikola Janković,zatim član gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, kao i međunarodni sudija Streljačkog saveza Srbije  Milisav Pantić.


Strelište u Valjevu je još jedan u nizu planiranih streljačkih objekata za rekonstrukciju i izgranju u Srbiji u bliskoj budućnosti.


Datum: 18.06.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...