x

Šahovski klub Vidikovac izborio plasman u Prvu ligu Srbije

Šahovski klub Vidikovac izborio plasman u Prvu ligu Srbije Foto: ŠK Vidikovac

Šahovski savez Beograda organizovao je ekipno žensko prvenstvo Beograda 5-6 juna 2021. godine. Liga se igrala po bergerovom sistemu, jednokružno, na tempo igre od 90 minuta, plus 30 sekundi bonifikacije. Za ekipe u osnovnom sastavu igrale su četiri takmičarke i dve rezerve.


Prvo mesto sa pobedama u svim mečevima osvojila je mlada ekipa Šahovskog kluba Vidikovac i time izborila plasman u Prvu ligu Srbije, koja se održava od 07-16. septembra u Vrnjačkoj banji. Odličnom igrom mladi tim ŠK Vidikovac napravio je rezultat vredan pažnje. Pored brojnih pojedinačnih i ekipnih uspeha, koji su obeležili protekli period, ŠK Vidikovac uspeo je da pronađe svoje mesto na najjačem ekipnom turniru u državi.


Šahovski klub Vidikovac igrao je u sledećem sastavu:


1.    Nevena Đorđević – 16 godina


2.    Kristina Brankov – 30 godina


3.    Tamara Janković – 10 godina


4.    Marija Todorović – 21 godinaRezerve


1.    Irina Vujatović – 12 godina


2.    Anisia Savić – 17 godina


Kapiten: dr Marija Lukić


Ženska ekipa Šahovskog kluba Vidikovac plasirala je u Prvu ligu Srbije za 2021-u godinu. Kao najmlađa ekipa u izuzetno jakoj konkurenciji, imaće priliku da odmeri snage sa svojim starijim i dosta iskusnijim koleginicama.


San mladih i talentovanih devojčica je da se oprobaju na ovom prestižnom ligaškom takmičenju i pokažu da su budućnost srpskog šaha.


Datum: 10.06.2021. Autor: dr Marija Lukić

PROČITAJTE JOŠ...