x

Velika nagrada Novog Sada od četvrtka do nedelje

Velika nagrada Novog Sada od četvrtka do nedelje Foto: SSS

Streljačka družina Novi Sad 1790 obnavlja tradiciju početu pre više od decenije, a, silom prilika, prekinutu prošle godine.


Od četvrtka do nedelje biće održan 11.međunarodni turnir „Velika nagrada Novog Sada“ u disciplinama vazdušnim i malokalibarskim oružjem.

 

Prva „Velika nagrada Novog Sada“ organizovana je 2010.godine, povodom obeležavanja 220 godina postojanja novosadske družine. Od tada je turnir održavan svake godine, izuzimajući prošlu, kada je,zbog pandemije korona virusa, otkazan.


Prvenstvo Beograda: Novobeograđani i Akademac najuspešniji


Na ovogodišnjoj VN Novog Sada učestvovaće strelci iz sedam zemalja. Među njima su svi seniorski i juniorski reprezentativci koji su nedavno uspešno predstavljali Srbiju na Evropskom prvenstvu u Osijeku. Nadmetaće se i olimpijci iz Mađarske, Hrvatske, Bugarske... kojima će ovogodišnji turnir biti jedna od poslednjih provera pred Igre u Tokiju.


Turnir počinje  nadmetanjima vazdušnim oružjem, koja će biti održana u četvrtak i petak u streljani SC „Sajmište“ Oba dana na programu su tri finala. U četvrtak će se medalje deliti u muškoj konkurenciji pištoljem (finale u 13), ženskoj istim oružjem (14) i u nadmetanju miks timova puškom (17). U petak su na programu pojedinačna takmičenja puškom (finale za muškarce je u 13, a za žene u 14 časova) i mešovitih parova pištoljem (finale u 17 časova).


Uspesi u Osijeku vetar u leđa, ali i motiv za napredak i žestok rad


Strelci se u subotu sele na malokalibarsko strelište. U subotu, 11.juna, će biti održano gađanje MK puškom iz trostava za sve kategorije (muško finale je u 16, žensko u 17.30) i takmičenje MK sport pištoljem za žene (finale u 15).


Turnir se završava u nedelju nadmetanjima MK puškom iz ležećeg stava (60 metaka), MK pištoljem slobodnog izbora (muškarci) i MK pištoljem središnjeg paljenja (muškarci). U ovim disciplinama nema finalnih gađanja.


Datum: 09.06.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...