x

Rekordan broj takmičara ovog vikenda u Kruševcu

Rekordan broj takmičara ovog vikenda u Kruševcu Foto: SAS

Ovog vikenda 29. i 30. maja 2021. godine održaće se državno prvenstvo za juniore i juniorke u Kruševcu.

Čak 306 takmičara iz 53 kluba nadmetaće se za titulu državnog prvaka, ali i za mesto u reprezentaciji za predstojeće juniorsko  Balkansko prvenstvo koje se sredinom juna održava u Istanbulu.

Ivana Španović započela sezonu pobedom na mitingu

Takođe atletičari će ovo takmičenje i jaku konkurenciju  iskoristiti da ispune normu za juniorsko prvenstvo Evrope koje se od 15-18 jula održava u Tallinu (Estonija).

Domaća publika će imati priliku da gleda novu državnu rekorderku na 100 metara Ivanu Ilić (ČAČ), kao i vodeću na svetskim rang listama za juniore,  bacačicu koplja Adrianu Vilagoš (SEN). Ivani će na 200 metara parirati Tijana Japundžič (CZB) koja će pored ove titule trčati i za epitet najbrže na 400 metara.

Ivana Ilić oborila državni rekord star 34 godine

Zanimljiva trka očekuje nas na 110 metara sa preponama gde će Bogdan Vidojković (CZB) i Jovan Čanak (VNS) napadati normu za EP U20. U skoku uvis Angelina Topić (TJB) i Rokavec Zorana (MLZ) će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina, dok se u ženskom troskoku očekuje zanimljiv okršaj  između Boberić Teodore (TJB) i Jovane Gnjatović (RUM).

Talentovana Saima Murić (NOP) će se sa Ivom Maletić (MZA) i Dunjom Sikimom (BNZ) takmičiti za titulu najbrže na 800 metara, dok će Aleksa Tomić (MOĆ) trčati da ispuni normu za predstojeće juniorsko prvenstvo Evrope.

Datum: 27.05.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...