x

Magija Sportskih igara mladih širi se Srbijom

Magija Sportskih igara mladih širi se Srbijom Foto: SIM Srbije

U četvrtak i petak, 20. i 21. maja 2021, mališani iz Niša i Kragujevca uživali u Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih.

Magija Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavlja da se širi Srbijom, a u poslednja dva dana u druženju i takmičenjima uživali su mladi sportisti iz Niša i Kragujevca. Prvi je na redu bio Kragujevac, a školarci iz srca Šumadije takmičili su se u basketu 3 na 3, turniru Coca-Cola kupa u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojci i atletici. Promoter Igara  bio je trofejni vaterpolista Radničkog i reprezentativac Srbije Strahinja Rašović, koji se družio sa oduševljenim dečacima i devojčicama,  a sa maskotom Viktorom takmičio u “Trci sa mališanima, u organizaciji kompanije Dunav osiguranje i pobedio. Predivno je zaista videte sve te osmehe i radost dece, kada se unosi baklja na ceremoniji otvaranja igara i kada se pali plamen prijateljstva i konfete krenu ka deci.

I Sokobanja i Surdulica u ritmu Igara

- Veoma mi je drago da se ovoliko dece odazvalo na jednu ovako lepu manisfestaciju kao što su Sportske igre mladih, koja okuplja decu iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. To je ono čime treba da se vodimo, sport je nešto što nas spaja, pogotovo za naše najmlađe da odrastaju u zdravoj atmosferi, da putuju i da se druže sa decom iz regiona - izjavio je Strahinja Rašović.

Na ceremoniji svečanog otvaranja učestvovali su predsednica Sportskog saveza Kragujevca Marija Lojpur, predsednica SIM Srbija Marija Mihajlović, kordinator Šumadijskog okruga za školski sport Dragan Sretenović, direktor glavne filijale Dunav osiguranja u Kragujevcu Aleksandar Puljić i drugi.

Posle Kragujevca usledio je Niš, takmičenja su održana u Osnovnoj školi “Dušan Radović”, a ceremoniji svečanog otvaranja, uz predsednicu SIM Srbije Mariju MIhajlović, prisustvovali su član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Aleksandar Stojičić, većnica za obrazovanje Marija Ranđelović, direktor škole Božidar Stošić, koordinator SIM za Niš Sonja Orlović i drugi. Baklju prijateljstva upalili su mlada atletičarka Petra Vukić i pionirska reprezentativka  Srbije u odbojci  Katarina Skobelev.

- Jako smo srećni što treći put organizujemo Sportske igre mladih u NIšu, naš grad će uvek podržavati ovakve manifestacije jer mislim da su jako bitne za našu decu i naš sport. Popularizujemo sport, zdrave načine života što i jeste naš strateški cilj. Sve pohvale organizatorima za sjajnu organizaciju, posebno u ovim uslovima pandemije - izjavio je Aleksandar Stojičić.

Spektakl u Čačku, Igre krstare Srbijom

Naredne stanice Karavana radosti I prijateljstva su Kuršumlija I Novi Pazar. Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija. Dunav osiguranje Sportske igre mladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“. Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.


Emocije za Gavrila u Kragujevcu – zajedno do konačne pobede

Takmičenja u Kragujevcu imala su posebnu emociju jer su se mališani iz ovog kraja ujedinili kao nikad ranije u poruci zajedništva, ljubavi i  prijateljstva –  za pobedu njihovog sugrađanina Gavrila Đurđevića. Osmomesečni dečak Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije, za njegovo lečenje potrebno je da se prikupi još oko 700.000 evra, a drugari i drugarice njegove braće oformili su ekipu “Za Gavrilovu pobedu” i učestvovali u u igri između dve vatre. Ekipu je predvodio Gavrilov otac, Aleksandar Đurđević, koji se zahvalio na podršci i poslao poruku da svi još mogu da se priključe humanitarnoj akciji – do konačne pobede. Svi zainteresovani mogu slati poruke pisanjem sms 973 na 3030.

Datum: 21.05.2021. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...