x

I Sokobanja i Surdulica u ritmu Igara

I Sokobanja i Surdulica u ritmu Igara Foto: Stefan Cvetković / SIM Srbija

Dunav osiguranje Sportske igre mladih u ponedeljak su održane u Sokobanji, a u utorak su mladi sportisti iz Surdulice i okolnih mesta uživali u manifestaciji koja oduševljava region.

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih prvo je u ponedeljak posetio prelepu Sokobanju, gde su mališani iz ovog kraja, na čelu sa izuzetno vrednim i ljubaznim organizatorima, priredili nezaboravno takmičenje u u uličnoj košarci, Coca-Cola kupu u malom fudbalu, turniru Lino između dve vatre, odbojci, atletici… 

Sokobanja nova stanica Igara

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su omiljeni predsednik opštine Miodrag Nikolić, zamenik predsednika Vladimir Milovanović, predsednik Skupštine Vladan Petković, predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović, direktor TO Sokobanja Ljubinko Milenković, predsednik Sportskog saveza Stevan Manić, koordinator SIM i Miloš Krstić i drugi.

- Čast nam je i zadovoljstvo što smo četvrti put domaćini Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Cilj ovakve manifestacije je pre svega druženje, razvoj omladinskog sporta i trudićemo se u narednom periodu da bude još više deca i da pokažemo da nije samo bitno pobediti, nego da je najvažnije učestvovati. Posebnu draž Igrama daje regionalni karakter i što će se deca upoznati sa drugarima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Velika je stvar što Igre podržava i predsednik Srbije Aleksandar Vučić  - izjavio je predsednik opštine Miodrag Nikolić.

Koordinator SIM za Sokobanju i direktor SC “Podina” Miloš Krstić istakao je da su dečiji osmesi najbolja satisfakcija za sav uloženi trud da se Igre organizuju.

- Sokobanja i Sportske igre mladih zajedno su napravili lepu priču za decu iz Sokobanje, ali i celog našeg regiona jer su došle ekipe iz Prokuplja, Niša, Negotina, Zaječara, Knjaževca i Aleksinca. Igre spajaju decu i sklapaju se prijateljstva za ceo život - rekao je Krstić.

Baklju prijateljstva u Sokobanji upalile su odbojkašice Mara Ilić i Kristina Golubović, koje su prošle godine učlestvovale na međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Sarajevu.

Posle Sokobanje usledio je pravi spektak u Surdulici, na stadionu FK Radnik, gde su brojni školarci iz ovog kraja osetili čaroliju Igara.

Spektakl u Čačku, Igre krstare Srbijom

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su zamenik predsednika opštine Miloš Radojičić, opštinski većnik za sport Nebojša Arsić, predsedniknlokalnog Sportskog saveza Vladica Nestorović, koordinator SIM David Milić, dok je promoter Igara bio fudbaler Radnika Zoran Danoski.

- Surdulica je mala opština i veoma smo zahvalni svima koji su omogućili da ovakav projekat kao što su Sportske igre mladih dođe kod nas. Ovo je treći put da smo domaćini, veoma smo srećni, najvažnije je da se deca druže, uživaju i siguran sam da se vidimo i sledeće godine - izjavio je Miloš Radojičić.

Jedan od učesnika Igara Sergej Spasić, koji je okupio ekipu iz ulice za turnir u malom fudbalu, rekao je da je presrećan što imaju priliku da učestvuju na Sportskim igrama mladih.

- Učestvovao sam i prošle godine. Nije bilo lako takmičiti se u  vreme korone. Volim Igre mladih, da se družimo i upoznajemo, a pre svega da se takmičimo - rekao je Sergej Spasić.

Naredna stanica Igara koje deca zaista obožavaju je Lebane, a potom slede Kragujevac, Niš i Kuršumlija.

Datum: 19.05.2021. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...