x

Sudar balkanskih boks sila u Zagrebu

Sudar balkanskih boks sila u Zagrebu Foto: BSS

Plemenita veština u punom gasu, za boks mašinu nema odmora. Nakon 58. Beogradskog pobednika koji je po pitanju kvaliteta i organizacije nadmašio sva prethodna takmičenja, najbolje selekcije iz regiona odmeriće snage na Balkanskom šampionatu u Olimpijskom boksu koji će se održati od 06. do 09. maja 2021. u Zagrebu. Srbija će nastupati u najjačem sastavu u obe konkurencije, jedino će izostati zlatna devojka sa tek završenog „Memorijala Branka Pešića“, standardna reprezentativka Jelena Zekić koja se prehladila i ne nije mogla put Hrvatske.


Prvenstvo Balkana elitno je takmičenje regije, koje okuplja bokserske reprezentacije 16 država.


Mušku selekciju Srbije u Zagrebu u sudaru balkanskih boks sila čine: 49 kg Omer Ametović, 52 kg Rade Joksimović, 56 kg Veljko Gligorić, 60 kg Nemanja Gavrilović, 64 kg Nenad Jovanović, 69 kg Džejlan Toskić, 75 kg Sandro Poletan, 81 kg Vladimir Mirončikov, +91 kg Vladan Babić.


Bokserski spektakl o kome se i dalje priča


Ženska selekcija Srbije: do 48 kg Sandra Maran, 51 kg Nina Radovanović, 54 kg Snežana Šiljković, 60 kg Natalia Šandrina, 64 kg Jelena Janičijević i 75 kg Aleksandra Rapajić.


Kapiten reprezentacije Srbije Vladan Babić osvojio je bronzu na 58. Beogradskom pobedniku, povreda ga je omela da pruži bolji otpor svom protivniku u polufinalu, ali se oporavio i veruje da može do najsjajnijeg odličja u Zagrebu.


„Znam da dugo čekamo zlatnu medalju, oko 30 godina Srbin nije osvojio zlato na Balkanskom šampionatu u boksu. Ruka mi je bolje, odlično sam spreman, slušaću savete selektora Piperskog i potajno se nadam da baš ja mogu doneti zlato Srbiji. Atmosfera je odlična, a momci su zaista spremni da pruže maksimum i sigurnan sam da će biti još medalja za Srbiju“ – objašnjava naš teškaš Babić.


Korona zaustavila Finca, Veljko udara na Čeha


Ženska srpska boks selekcija je u velikoj ekspanziji i naletu, gladne i žedne medalja i pobeda za koje svakodnevno rade svim mogućim kapacitetima. Zrenjaninka Aleksandra Rapajić veruje da može nastaviti niz dobrih partija i u Zagrebu.


„Posle Beogradskog pobednika gde je sve bilo savršeno sada na red ide i Balkanijada. Dobro smo pripremljene, ne znam koje nas protivnice očekuju, čule smo da dolazi deset zemalja, ali meni je svaka protivnica ista zato što protiv svake idem maksimalno na pobedu. Svaka medalja je uspeh, tako da se nadam kada sam ja u pitanju, da mogu do medalje. Zlatna je uvek najbolja, ali i protivnici imaju isti cilj, tako da je svaka medalja za Srbiju osvojena izuzetno i jednako važna“ – zaključila je Rapajićeva.


Datum: 06.05.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...