x

Bronza za Srbiju u Zagrebu: Jovana Arsić treća na Svetskom kupu

Bronza za Srbiju u Zagrebu: Jovana Arsić treća na Svetskom kupu Foto: SSS

Naša najbolja veslačica, Jovana Arsić, manje od mesec dana po ispunjavanju olimpijske norme za Tokio, ostvarila je još jedan sjajan rezultat, osvojivši bronzanu medalju na I Svetskom kupu u Zagrebu.


Posle sjajno izveslanih kvalifikacija u petak, u kojima je osvojila prvo mesto, Jovana se direktno plasirala u današnje finale i nije krila da joj je cilj osvajanje medalje.


- Dobro sam odveslala kvalifikacionu trku. Imala sam dobar i dug zaveslaj, na tome smo radili poslednje dve nedelje i napredak je bio vidan. U finišu nisam imala potrebeni da pojačavam ritam jer je bilo najavljeno da je moguće da finale veslamo danas umesto u nedelju, pa sam htala da sačuvam dnagu i na kraju je sve dobro završilo - istakla je Arsićeva.


U finalu je Magdalena Lobnig iz Austrije opravdala ulogu favorita, povela od početka trke i zadržala se na čelu do kraja, prošavši liniju cilja u vremenu 7:39,04 minuta. Naša veslačica je dobrim delom trke bila na drugom mestu, ali je u poslednjih 500 metara usledila velika borba za srebro između Arsićeve i Kristine Flajsnerove - Čehinja je na kraju došla do drugog mesta u vremenu 7:46,59, dok je Jovana sa vremenom 7:49,00 minuta osvojila bronzu na I Svetskom kupu u Zagrebu.


Datum: 02.05.2021. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...