x

Prvenstvo Srbije: Srpske nade na okupu u Smederevu

Prvenstvo Srbije: Srpske nade na okupu u Smederevu Foto: SSS

Smederevo će predstojećeg vikenda biti domaćin strelcma kadetskog i uzrasta mlađih juniorki i juniora.


Na strelištu u smederevskom sportskom centru biće održano Prvenstvo Srbije standardnim vazdušnim oružjem u B programu.


Takmičenje je podeljeno u dva dana. U subotu su nadmetanja puškom. Program počinje u 9 časova, a finala su u 17 (mlađi juniori) i 18 časova (mlađe juniorke). U kadetskoj konkurenciji nema finala, konačan plasman se određuje na osnovu kvalifikacionog dela takmičenja.


Nove akcije u Programu pomoći klubovima SSS


Drugog dana za medalje će se boriti mladi strelci pištoljem. Prvi pucnji začuće se oko 10 časova, a finala su zakazana za 15.30 (mlađi juniori) i 16.30 (mlađe juniorke).


Narednog vikenda takmičari ovog uzrasta će se ponovo okupiti u Smederevu. Treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u B programu, koje je ranije bilo odloženo, zakazano je za 27.mart, a finale Kupa je, kako je i prvobitnim kalendarom bilo utvrđeno, dan kasnije.


Promene u kalendaru


Zbog odlaganja Svetskog kupa u Čangvonu, koji je bio planiran za drugu polovinu aprila, Upravni odbor SSS je, na predlog Stručne komisije, usvojio promene u kalendaru. 


Nenad Putnik ostaje predsednik Streljačkog saveza Srbije


Sezona malokalibarskim oružjem počeće nedelju dana ranije nego što je predviđeno.


Prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji je zakazano za 16-18. april. Drugo kolo će biti održano narednog vikenda (23-25. april), a treće od 7. do 9. maja.


Termin finala Kupa ostaje nepromenjen. Biće održan prvog vikenda juna (5 – 6), posle Evropskog prvenstva u Osijeku.


Sva tri kola i finale će biti održani u Novom Sadu.


U istim terminima na strelištu za vazdušno oružje na novosadskom Sajmištu će biti organizovana takmičenja u okviru Kupa SSS u gađanju iz trostava vazdušnom puškom za kadete i kadetkinje. 


Datum: 20.03.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...