x

Plakete za životno delo našim zlatnim paraolimpijcima

Plakete za životno delo našim zlatnim paraolimpijcima Foto: SSOSIB

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda ovih dana uručuje priznanja koja je, povodom 50.g. svog postojanja dodelio​ kolektivima i pojedincima za doprinos razvoju sporta i unapređivanju položaja u društvu osoba sa invaliditetom.


Priznanja za doprinos sportu i boljem položaju OSI


Danas su priznanja uručena dvojici vrhunskih šampiona paraolimpijskog sporta – najveća odličja, plakete za životno delo zasluženo su dobili zlatni, još iz perioda državne zajednice Jugoslavije Jovo Cvetanoski – zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u atletici 1978.g.u Edinburgu, i Nenad Krišanović – zlatna medalja u plivanju na Paraolimpijskim igrama u Barseloni 1992.g. Takođe je uručena i plaketa Paraolimpijskom komitetu Srbije kao priznanje za zapažene rezultate vrhunskog sporta osoba sa invaliditetom, a nagradu je primio predsednik Paraolimpijskog komiteta gospodin Zoran Mićović.


Dodela priznanja povodom 50 godina SSOSIB-a


Uručenje priznanja, na način koji vodi računa o merama prevencije i preporukama Kriznog štaba i zdravstvenih stručnjaka o ponašanju u epidemiološkim uslovima, nastavlja se i sutra, kada će za doprinos razvoju sporta i unapređenju položaja osoba sa invaliditetom biti nagrađeni Sportski savez Beograda i Sekretarijat za sport i omladinu skupštine grada Beograda.


Datum: 02.02.2021. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...