x

Obeležen Svetosavski turnir u vanrednim okolnostima

Obeležen Svetosavski turnir u vanrednim okolnostima Foto: SPD Radnički

Rukometni klub Radnički je poslednje tri godine sa velikim uspehom organizovao Svetosavski turnir za igrače i igračice mlađih kategorija, koji je prošle godine poprimio i međunarodni karakter, a u domaćoj rukometnoj javnosti već neko vreme izaziva dozu poštovanja. Onemogućeni zdravstvenim stanjem da i ove godine podignu nivo na još veći stepenik, rukovodstvo i treneri omladinske škole kluba su osmislili originalan način kako da mlađim generacijama daju mogućnost da iskažu svoj rukometni potencijal.


SPD Radnički godišnje priznanje za najbolju biznis inovaciju


Ugostili smo ekipu RK Smederevo u muškoj kategoriji mini rukometa, M12 i M16, kao i ekipu Mladog radnika iz Radinca u kategoriji devojčica mini rukomet, Ž12 i Ž16. Druženja ovakvog karaktera treba intezivirati u korist dece, rukometa i sporta uopšte. Posebno raduje činjenica da mlađe kategorije RK Radnički napreduju, predstavljajući glavnu i neiscrpnu bazu za budućnost nasih prvih timova, reči su jednog od organizatora i rukovodioca ženske sekcije kluba Marije Lojpur.


Usled epidemiološke situacije koja je zadesila našu zemlju i čitav svet nismo bili u mogućnosti da održimo 4. Svetosavski turnir u organizaciji našeg društva. Kako bismo nastavili tradiciju i obelezili 27. januar, ove godine smo za najmlađe članove kluba organizovali po jednu utakmicu u svim kategorijama kako bismo im pružili pre svega druženje sa vršnjacima i povratili takmičarski i timski duh na terenu. Susreti su organizovani i odigrani u skladu sa važećim pravilima organizacije utakmice u vanrednim okolnostima. Za trenere ekipa rezultat ovih mečeva je bio u drugom planu, a mladi rukometaši i rukometašice su se nadmudrivali sa svojim vršnjacima na terenu sa osmehom.


Datum: 01.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...