x

Radnički nemoćan u duelu sa liderom

Radnički nemoćan u duelu sa liderom Foto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog nisu uspeli da naprave iznenađenje u susretu sa liderom Košarkaške lige Srbije, ekipom zemunske Mladosti. Meč u kragujevačkom „SBB Jezeru“ završen je ubedljivom pobedom Zemunaca od devetnaest poena razlike – 110:91 (34:22, 29:23, 24:27, 23:19).


U odnosu na prvi prvenstveni duel ove dve ekipe, koji je odlučen u dramatičnoj završnici, ovoga puta je ekipa trenera Dragana Jakovljevića mnogo lakše došla do trijumfa protiv Kragujevčana.  


Već je prva četvrtina dala jasne smernice o tome kako će se ovaj meč nadalje odvijati. Agresivnom odbranom po čitavom terenu, Zemunci su od samog starta otežavali Kragujevčanima prenos lopte u polje napada i terali ih na greške. Samo u prvih pet minuta utakmice, košarkaši Radničkog imali su pet izgubljenih lopti, a ovaj trend su nastavili i u daljem toku susreta. 


Novosadska Vojvodina pobednik drugog stepena Kupa KSS


U međuvremenu su košarkaši Mladosti postepeno uvećavali rezultatsku prednost, koja je svoj maksimum dosegla pred ulazak u poslednji minut prve četvrtine (32:15).


Početak druge deonice doneo je određeni boljitak u igri Kragujevčana, koji su u jednom trenutku uspeli da spuste zaostatak na jednocifrenu vrednost (36:28), ali samo za kratko jer je usledila nova ofanziva Zemunaca, pa je već polovinom ovog perioda igre razlika vraćena na pređašnji nivo (52:35). 


Da stvari budu gore po Kragujevčane, kapiten Raško Katić je dve sekunde pre odlaska na veliki odmor zaradio isključenje zbog prigovora sudijama, što je dodatno otežalo posao domaćinu u nastavku susreta.


U većem delu treće četvrtine gosti su održavali prednost od dvadesetak poena razlike i delovalo je da idu sigurnim putem ka novoj pobedi. To je mislio i trener Zemunaca Dragan Jakovljević, koji je odlučio da izvede iz igre svoje glavne adute, Mičela i Drešela, ali je bio primoran da ih vrati na parket početkom poslednje deonice, kada se Radnički spustio na trinaest poena razlike (87:74). 



Ipak, dalje od toga izabranici Ivice Vukotića nisu mogli. Trojkama Drešela i novajlije Aranitovića, lider KLS je sredinom poslednjeg kvartala ponovo došao do dvadeset poena prednosti (96:76) i bez većih trzavica priveo utakmicu kraju. 


Najbolji igrač Mladosti, Amerikanac Trej Drešel, nije imao baš sjajno šutersko veče u „SBB Jezeru“, ali je uspeo da sakupi 20 poena, dovoljno da zaradi epitet prvog strelca svoje ekipe na ovoj utakmici. Nigerijac Igbanu ubacio je 13 poena, Luka Mitrović i Matija Belić po 12, a spisak dvocifrenih u taboru Zemunaca zaključio je Francuz Stefan Gombo sa 11 poena.


Andreja Stevanović je, kao po običaju, prednjačio u redovima kragujevačkog tima sa 21 postignutim poenom. Pratio ga je Stefan Đorđević sa 19, kapiten Katić je do isključenja nanizao 12 poena, dok je Nikola Veljović ubacio 11 poena, uz 7 asistencija. 


Nestvarni Stevanović vratio Radnički na pobednički kolosek


Zanimljivo je napomenuti i to da je plejmejker Kragujevčana Filip Dumić sa 11 asistencija i 7 skokova poneo epitet prvog asistenta i skakača svoje ekipe na ovoj utakmici.


Meč u „SBB Jezeru“ predstavljao je ujedno i debitantski nastup Aleksandra Aranitovića u dresu zemunske Mladosti, koji je odličnom rolom, naročito u poslednjoj deonici, pokazao da će biti vredno pojačanje za ekipu trenera Dragana Jakovljevića u nastavku sezone.


Mi smo već od samog početka utakmice nametnuli taj  naš agresivni ritam igre i uspeli da steknemo značajniju rezultatsku prednost, koju smo u nastavku meča uspešno održavali, sve do konačne pobede, kratko je prokomentarisao Aranitović.  


Trener Mladosti Dragan Jakovljević izrazio je zahvalnost domaćinu na gostoprimstvu i pohvalio entuzijazam i napore ljudi iz rukovodstva Radničkog, koji daju sve od sebe da Kragujevac ponovo učine značajnom košarkaškom sredinom, a potom se posvetio analizi same utakmice.


Mi smo posle tog čitavog haosa sa kovidom koji nas je pogodio i izuzetno zgusnutog rasporeda utakmica koji je potom usledio, konačno dobili malo više vremena da se posvetimo treninzima. Efekti tog rada bili su vidljivi već u prvom poluvremenu ove utakmice, koje smo završili sa 63 postignuta poena, što je jedna od naših najboljih napadačkih partija ove sezone. Znali smo da ekipu Radničkog moramo da uvedemo u neki naš ritam igre, da ih pritiskom i agresivnošću nateramo na greške, kako bismo došli do lakih poena, u čemu smo na kraju krajeva i uspeli. Ono čime nisam baš najzadovoljniji, to je što smo opet dopustili Radničkom da nas nadskače, iako mi važimo za jednu od najboljih skakačkih ekipa u ligi. Sve u svemu, pokazali smo da smo u ovom trenutku bolja ekipa od Radničkog, sa većim rosterom, i mislim da smo zasluženo pobedili, izjavio je Jakovljević.



Kragujevčani će priliku za novi trijumf morati da potraže na nekim narednim utakmicama, s obzirom da se ekipa Mladosti pokazala kao isuviše jak protivnik.


Čestitam ekipi Mladosti na zasluženoj pobedi. Nadam se da ćemo na utakmicama koje slede pružati mnogo bolje igre i beležiti bolje rezultate, poručio je mladi Marko Đorđević, kome svaki minut igranja u KLS predstavlja vredno iskustvo i podsticaj za dalji napredak u karijeri.


Trener Radničkog Ivica Vukotić ponovo je podvukao da je Mladost jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi protiv koje je jako teško igrati, ali se ipak nadao nešto jačem otporu njegovih izabranika.


Ostavka Todorovića


Pokušali smo da odgovorimo na tu agresivnu igru ekipe Mladosti, ali očigledno je da u tome nismo uspeli. Oni su nam samo u prvom poluvremenu ubacili 63 poena, pri čemu je većina tih poena došla iz kontranapada. U dosta situacija smo im dopustili koš-faul, što je po meni nedopustivo. Idemo dalje, čeka nas jako težak raspored i možda je dobro što ćemo konačno imati jednu malu dužu pauzu od petnaestak dana, kako bi se igrači koji su bili povređeni ili bolesni polako vratili u trenažni proces. Iskreno se nadam da ćemo do kraja prvenstva uspeti da dobijemo dovoljan broj utakmica, kako bismo obezbedili opstanak u ligi, smatra Vukotić.


Nakon nekompletnog 19. kola, Radnički zauzima dvanaestu poziciju na tabeli KLS sa skorom 7-11 i 25 osvojenih bodova.


Kragujevčanima sada predstoje pripreme za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će se održati od 11. do 14. februara u Novom Sadu. 


KK RADNIČKI - KK MLADOST  91:110 (22:34, 23:29, 27:24, 19:23)

KRAGUJEVAC
Dvorana: "SBB Jezero"
Sudije: V. Jevtović, S. Ćalić, N. Vlahović.


KK RADNIČKI: Meding 4, Jovanović 2, Popović 6, Dumić 8, Nedeljković 6, Dimovski, Stevanović 21, Glišović, Katić 12, Veljović 11, M. Đorđević 2, S. Đorđević 19. Trener: Ivica Vukotić.


KK MLADOST: Mičel 9, Drešel 20, Belić 12, Milenković, Milosavljević 8, Igbanu 13, Gombo 11, Tanasković 9, Prlja 5, Aranitović 9, Sar 2, Mitrović 12. Trener: Dragan Jakovljević.  


Datum: 01.02.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...