x

Mladi srpski bokseri u Banji Koviljači izbrusili formu za prvu etapu 2021.

Mladi srpski bokseri u Banji Koviljači izbrusili formu za prvu etapu 2021. Foto: BSS

Omladinska bokserska reprezentacija Srbije odradila je tronedeljne bazične pripreme u Banji Koviljači. Srpski bokseri su imali privilegiju da bruse formu u čuvenoj kraljevskoj banji koja je ujedno i jedna od najvećih lekovitih oaza naše zemlje ušuškana između reke Drine i planine Gučevo, pod pokroviteljstvom MTS-a. ​


Nakon pauze koju su imali posle Evropskih igara mladih održanih u Sofiji i praznika koji obeleže svaki početak kalendarske godine, naši bokseri su se uputili u Banju Koviljaču gde su pod budnim okom selektora Dragana Vasiljevića Durugne i trenera Nenada Vasiljevića, ​ Mira Mitrovića I Matoša Frometa svakodnevno, dva puta dnevno, radili na podizanju forme za sve takmičarske izazove koji ih očekuju na boks sceni kako i prvoj fazi 2021. tako i tokom cele godine.


Srpkinje najbolje na Kupu nacija


Pripreme su trajale 21 dan, bile su jakog intenziteta, izuzetno kvalitetne, najviše smo radili na snazi i jednim delom na tehnici, zadovoljni smo postignutim rezultatima. Okupili smo svu decu iz Srbije koju pratimo već nekoliko godina i koja su pokazala talenat, kvalitet, posvećenost zadatku koji su izabrali da im bude jedan od životnih poziva, a sigurno najveća profesionalna ljubav, a to je plemenita veština. Na pripremama je učestvovalo 30 reprezentativaca, a ove bazične pripreme su temelj za svetska i evropska takmičenja koja nam predstoje, Evropsko prvenstvo za kadete u Irskoj, zatim omladinsko evropsko u Budvi krajem godine, ali pre svega očekuje nas omladinsko Svetsko prvenstvo u Poljskoj za generaciju 2002. i 2003” – rekao je trener naše omladinske boks selekcije Nenad Vasiljević.


Na pripremama su učestvovali: Uroš Milošević, Strahinja Mitrović, Stefan Čabarkapa, Mateja Petrovski, Milan Stanojević, Sead Ikanović, Luka Ivić, Rastko Simić, Darko Đukanović, Edin Suljić, Indir Vračić, Sejdi Nazif, Almir Memić, Nemanja Bires, Marko Petrašević, Stefan Camović, Mašan Nikčević, Stefan Krasnić, Boris Dovedan, Dario Tomić, Omer Ametović, Semiz Aličić, Adam Krstović, Savo Stevanović, Nikola Cvetković I Srđan Radaljac.


Beogradu Svetsko prvenstvo u boksu 2021


Učestvovali smo na sjajno organizovanim pripremama u Banji Koviljači odakle svi odlazimo zadovoljni postignutim i još više motivisani za rad i nastavak sezone koja će biti obilna takmičenjima i zahtevaće od svih nas top spremnost. Odradili smo 21 dan bazičnih priprema koje su nam svima prijale ne samo vezano za boks, već i kroz druženje i te zajedničke trenutke koje možes osetiti i doživeti sa kolegama na okupljanju reprezentacija i to su uvek nezaboravni i lepi dani koji se kasnije dugo prepričavaju. Jedva čekamo nove takmičarske izazove, verujem u bolje i veće rezultate nego što smo do sada postigli” – zaključio je mladi reprezentativac Srbije Pinja Aličić.


Prvi test u magičnom četverouglu naši omladinci imaće već 18. februara kada će se u Beogradu održati omladinska “Zlatna rukavica”. Proteklog vikenda mlade snage srpskog boksa obišao je i predsednik Bokserkog saveza Srbije Nenad Borovčanin u pratnji svojih saradnika i lično se uverio u posvećenost, veliki rad i motivisanost mladih srpskih reprezentativaca koju su pokazali na pripremama u oazi zdravlja, Banji Koviljači.​


Datum: 01.02.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...