x

Australijan open u doba korone

Australijan open u doba korone

Otvoreno prvenstvo Australije 2021 održaće se sa 50 odsto kapaciteta. Otvorenom prvenstvu Australije biće dozvoljeno da primi do 30.000 navijača dnevno, oko 50% uobičajenog prisustva, kada Grand Slam krene 8. februara, izjavio je ministar sporta države Victoria, Martin Pakula.


Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open 2021), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 08. do 21. februara 2021. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Ograničenje će se smanjiti na 25.000 tokom poslednjih pet dana turnira kada bude bilo manje mečeva. Pakula je naglasio da će ove, na prvi pogled rigorozne mere, ipak obezbediti najveći broj posetilaca na nekom sportskom događaju od početka pandemije Covid-19.


"To će značiti da ćemo tokom 14 dana ovde na Melburn Parku imati do 390.000 ljudi i to je oko 50% proseka u poslednje tri godine“, izjavio je Pakula, i dodao: "Neće biti isto kao poslednjih nekoliko godina, ali biće ovo najznačajniji međunarodni događaj sa publikom koji je svet video tokom mnogo, mnogo meseci."


Danilovićeva i Troicki u glavnom žrebu Australijan Opena


Prošlo je 25 dana otkako je Victoria prijavila lokalno stečenu infekciju Covid-19, dok je Australija u celini u subotu objavila 14. dan bez slučaja zaraze korona virusom. Lokalne zdravstvene vlasti saopštile su u subotu da još vode pet aktivnih slučajeva Covid-19 povezanih sa tenisom, od kojih je jedan igrač. Španska teniserka Paula Badosa, svetska broj 67, jedina je igračica koja je objavila da je imala pozitivan test u Melburnu. 


Australijska vlada saopštila je da je zemlja na putu da započne sa uvođenjem vakcina od kraja februara, uprkos izveštajima o problemima sa snabdevanjem u Evropi. 


Više od 1.000 ljudi, igrača i njihove pratnje, moralo je da prođe 14 dana karantina po dolasku u Australiju uoči prvog Grand Slam-a u godini.



Većini je bilo dozvoljeno da izlaze iz svojih soba do pet sati dnevno za treninge i rad u teretani, ali 72 igrača je ostalo u strogom karantinu nakon što su putnici na njihovim letovima za Australiju bili pozitivni na virus koji izaziva Covid-19.


Uprkos poteškoćama nekih na početku karantina, direktor turnira Kreg Til (Craig Tilei) rekao je da je "posebno ponosan" na "igračku grupu", od kojih će većina biti van karantina do kraja subote.


"Video sam nekoliko njih jutros i suprotno onome što su neki igrači rekli pre 10 dana, većina njih - 99,9% - je apsolutno srećna što je napolju i veoma ceni naše napore da ih zaštitimo“, izjavio je Kreg Til.


Datum: 01.02.2021. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...