x

Pazarci zadali još jedan težak udarac Kragujevčanima

Pazarci zadali još jedan težak udarac Kragujevčanima Foto: SPD Radnički

Nastavlja se niz negativnih rezultata košarkaša Radničkog u Košarkaškoj ligi Srbije. Ekipa trenera Igora Todorovića vezala je i četvrti uzastopni neuspeh u ovom takmičenju, i to na svom parketu, u susretu sa veoma motivisanom ekipom Novog Pazara, koja je po drugi put u sezoni uspela da uzme meru Kragujevčanima – 95:84 (19:25, 32:20, 26:24, 18:15).


Nadali su se potajno Šumadinci pobedi u susretu protiv neugodne ekipe Novog Pazara, ali su te njihove želje, nažalost, ostale neispunjene. Pazarci su odigrali jedan zaista odličan meč, maksimalno iskoristili dužinu klupe i pokazali izuzetan voljni momenat, zbog čega su na kraju nagrađeni pobedom. Bez klasičnog plejmejkera i sa samo dva igrača na bekovskim pozicijama, Kragujevčani su se borili koliko su mogli, ali su ovoga puta naišli na jačeg protivnika, kome nisu mogli da doakaju.


Pre početka meča, minutom ćutanja odata je pošta preminulim košarkaškim radnicima Borivoju Ceniću, Aleksandru Obrkneževiću i Mihajlu Vukoviću.


Zlatibor previsok za Kragujevčane


Radnički je tokom većeg dela prve četvrtine imao vođstvo, koje se kretalo u rasponu od jednog do pet poena prednosti. Na krilima sjajnogStevanovića, koji je u jako kratkom vremenskom intervalunanizao sedampoena, Kragujevčani su u finišu uvodne deonice došli do maksimalnih devet poena prednosti (25:16), ali su se Pazarci ekspresno vratili u igru i očas posla skoro pa dvocifreni rezultatski "minus" pretvorili u minimalni "plus" (26:25).


Rezultatske turbulencije potrajale su sve do kraja druge četvrtine, a na veliki odmor gosti su otišli sa zalihom od šest poena (51:45).


Tamo gde su stali na kraju druge, Pazarci su nastavili u trećoj deonici. U 24. minutu gostisu po prvi put na meču došli do dvocifrene prednosti (62:52), pa je trener Radničkog Igor Todorović bio primoran da odreaguje tajm-autom, ali ni to nije skrenulo njegov tim sa stranputice.



Zahvaljujući raspoloženom kapitenu Numanoviću, koji je ubacio nekoliko važnih šuteva, gosti su uspešno održavali stečenu prednost, sve dok na scenu ponovo nije stupio Andreja Stevanović, koji je svoj tim spustio na „minus pet“ (70:65). 


Na ulasku u poslednju četvrtinu, gosti su imali osam poena „viška“ (77:69), da bi nakon trojke Amerikanca Remberta u 32. minutu vratili vođstvo u dvocifrene okvire (81:71). Svi pokušaji Kragujevčana da se do kraja utakmice rezultatski vrate u igru bili su uzaludni. Pazarci nisu imali nameru da bilo šta prepuste slučaju, tako da su rutinski priveli meč kraju i upisali svoju desetu pobedu u sezoni.


Nedžad Muratović bio je „prva violina“ Pazaraca na ovoj utakmici sa 21 postignutim poenom i 8 skokova. Pratio ga je Amerikanac Rembert sa 19 poena i 5 asistencija, kapiten Numanovićje ubacio 14 poena, uz samo jedan promašaj u šutu za tri poena (4/5), dok je spisak dvocifrenih u pobedničkom sastavu zaključio Islamović sa 10 poena.


Merijal Meding novi adut Kragujevčana


Andreja Stevanović je odigrao još jednu odličnu utakmicu u dresu Radničkog ove sezone, ubacio je čak 31 poen, imao 12 skokova i 6 asistencija, ali i isto toliko izgubljenih lopti. Oporavljeni Matija Popović je došao do svog petog dabl-dabla u sezoni – 17 poena, 15 skokova, Nikola Veljović je ubacio 13, a kapiten Raško Katić10 poena, uz 7 asistencija.


Za Pazarce je trijumf u Kragujevcu došao kao melem na ranu nakon poraza od Zlatibora u prošlom kolu.


Pokazali smo pravu reakciju posle jedne izuzetno loše odigrane utakmice protiv Zlatibora. Defanzivno smo odradili odličan posao i sprečili Radničkom šut za tri poena. Imali smo i odličan protok lopte u napadu, što pokazuju i 23 asistencije, pogodili smo neke otvorene šuteve i mislim da smo zasluženo pobedili,smatra košarkaš Novog PazaraMarko Ilić.


Stručni štab Novog Pazara je očigledno napravio jako dobar skauting pred ovu utakmicu i planski napao sve slabe tačke u redovima svog rivala.


Mi smo znali da će Radnički na ovom meču igrati bez prvog plejmejkera Dumića i zato smo od samog početka utakmice pravili pritisak na mladom i neiskusnom Veljoviću. Takođe, odradili smo i dobar posao u odbrani na niskom postu, gde smo zaustavili Katića, i generalno smo odigrali defanzivno jako dobro. Široka rotacija omogućila nam je da održimo visok ritam igre tokom svih četrdeset minuta utakmice, dok je Radnički u drugom poluvremenu čini se ostao bez snage. 


Drago mi je što su moji igrači posle poraza od Zlatibora pokazali karakter i ostvarili ovu veoma bitnu pobedu za nas. Ekipi Radničkog želim puno sreće u nastavku sezone, da što pre budu u kompletnom sastavu i da ostvare svoje ciljeve, dao je svoj komentar utakmice u „SBB Jezeru“ strateg Pazaraca Darko Kostić.



Odsustvo Filipa Dumića donelo je Radničkom puno problema u organizaciji igre, što je u velikoj meri doprinelo konačnom slomu u ovom susretu.   


Još jedna utakmica na kojoj se značajno osetilo odsustvo našeg prvog plejmejkera Dumića. Imali smo dosta izgubljenih lopti, što je protivnička ekipa koristila da dođe do lakih poena. Sve je to doprinelo nekoj našoj nesigurnosti u prvom delu utakmice, utrošili smo mnogo, možda i previše energije da se vratimo u meč. Ekipa Novog Pazara nas je nadigrala u svim segmentima igre i ja im ovom prilikom čestitam na zasluženoj pobedi, izneo je svoja zapažanja jedan od najboljih košarkaša Radničkog ove sezone Matija Popović.


Baš kao protiv Zlatibora, Kragujevčani su i u susretu sa Pazarcima imali dosta defanzivnih propusta, koji su rezultovali velikim brojem primljenih poena.


Oslabljeni Radnički poražen u Vršcu


Neki prvi zadatak koji sam ja zadao mojim igračima pred početak ove utakmice, jeste da ne dozvolimo sebi da primimo više od 80 poena. Kao što se da videti, taj cilj nismo uspeli da ispunimo. Ja sam svestan toga da je moj tim sposoban da svakoj ekipi u ligi ubaci preko 80 poena, ali nam zato u odbrani mnogo toga nedostaje. Činjenica je da igramo bez plejmejkera Dumića i da sve protivničke ekipe to nastoje da iskoriste pritiskajući mladog Veljovića, koji još uvek nema to neophodno iskustvo da neke situacije reši na pravi način. Jasno je da nas nakon ovog poraza očekuje borba za opstanak i da moramo nastojati da dobijamo utakmice kod kuće, ukoliko želimo da i naredne godine budemo članovi Košarkaške lige Srbije,podvukao jeIgor Todorović, trener kragujevačkog tima.


Košarkaše Radničkog već u sredu očekuje zaostali meč 14. kola KLS protiv pančevačkog Tamiša u „SBB Jezeru“, dok je za naredni vikend predviđeno gostovanje aleksinačkom Napretku.


KK RADNIČKI – OKK NOVI PAZAR  84:95 (25:19, 20:32, 24:26, 15:18)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije: S. Prpa, P. Pešić, N. Miloradović.


KK RADNIČKI: Meding, Jovanović 4, Popović 17, Nedeljković 7, Stevanović 31, Katić 10, Veljović 13, Đorđević 2. Nisu igrali: Dumić, Dimovski i Glišović. Trener: Igor Todorović.


OKK NOVI PAZAR: Ilić 5, Numanović 14, Meklur 8, Remebert 19, Islamović 10, Muratović 21, Karter 7, Adžić, Nešović 4, Mikavica 7. Nisu igrali: Đulović i Emnibegović. Trener: Darko Kostić.


Datum: 18.01.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...