x

Srpkinje najbolje na Kupu nacija

Srpkinje najbolje na Kupu nacija Foto: BSS

Ring u hali Mostonga u Somboru bio je mesto borbi za titule najboljih u okviru 10. Kupa kupa nacija, prestižnog planetarnog takmičenja za dame u boksu, pod patronatom AIBA. Za naslove šampiona borile su se reprezentativke Austrije, BiH, Belorusije, Hrvatske, Češke Republike, Kazahstana, Maroka, Malija, Rusije, Srbije, Slovačke, Turske.


Tokom šest dana takmičenja ratnice plemenite olimpijske veštine su odmeravali snage, da bi se na kraju u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight stiglo do proglašenja šampiona. Učešće je uzelo 74 takmičarke u 53 borbe u četiri uzrasta (šest školarki, devet juniorki, 11 omladinki i 48 seniorki).​


Aktuelna svetska šampionka u boksu Surmeneli u finalu 10. Kup nacija za žene


Za najbolju reprezentaciju (svi uzrasti) proglašena je selekcija Srbije. U konkurenciji seniorki za najbolji tim proglašen je tim Kazahstana, drugo mesto osvojila je Turska, treću poziciju osvojio je domaćin Srbija.​


Lentu najbolje bokserke u konkurenciji kadetkinja je ponela Čehinja Viktorija Jilkova, najbolja juniorka takođe stiže iz Češke i reč je o Katrin Ivanovoj. Naslov najbolje omladinke otišao je na adresu naše Aleksandre Tepavac, najbolja strana bokserka (seniorke) je aktuelna svetska šampionka iz Turske Busenac Surmeneli, najbolja srpska bokserka je Nina Radovanović koju još jedna pobeda deli od plasmana na Olimpijske igre u Tokiju 2021. i za koju će se boriti u aprilu u Londonu. 


Beogradu Svetsko prvenstvo u boksu 2021


Ovaj turnir bio je idealna provera za takmičarke koje nastavljaju kvalifikacione borbe za plasman na najveću smotru sportista sveta.


Najbolji sudija je Ljubomir Krstin, a pehar za najboljeg trenera otišao je u ruke Kazahstanca Jerika Algabeka.​


Zlatne medalje za Srbiju na 10. Kupu nacija osvojile su: Nina Radovanović (seniorka 51 kg), Aleksandra Tepavac (omladnika 69 kg), Milena Matović (seniorka 81 kg), Sara Ćirković (omladinka 51 kg), Sara Škapik (omladinka 60 kg), Nina Gajić (seniorka 64 kg).​ Srebro: Saša Berklović (školarka 46 kg), Dragana Jovanović (juniorka 52 kg), Jelena Zekić (seniorka 54 kg), Ivana Čizmar (juniorka 50 kg), Anđela Ilić (omladinka 51 kg).


Biković bokserskim šampionima uručio stipendije BSS


Takmičenje kao i prethodnih godina organizovao je Bokserski savez Srbije, uz tehničku podršku BK Sombor koji je uložio veliki trud i rad da se ovaj turnir održi, uz sve mere zaštite od virusa Covid-19, pod pokroviteljstvom MTS-a.


Medalje najboljima uručivali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, Mujo Bajrović (naš proslavljeni as i legenda boksa) i drugi.


Datum: 17.01.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...