x

Bogat streljački vikend u beogradskom Bel ekspo centru

Bogat streljački vikend u beogradskom Bel ekspo centru Foto: SSS

Srpski strelci zavesu na 2020. godinu spuštaju predstojećeg vikenda u sali „Bel ekspo centru“ u Beogradu, gde će u subotu i nedelju biti održana dva takmičenja.


U subotu je na programu treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Dan kasnije biće priređeno 45. Internacionalno prvenstvo Beograda.


Za treće kolo, čiji domaćin je Crvena zvezda, je prijavljeno je više od 150 takmičara iz 31 srpskog kluba. Ovo je poslednja prilika za strelce da se izbore za mesto na finalu Kupa, koje je zakazano za poslednji vikend januara (domaćin će biti uskoro određen). Takmičenje puškom biće održano od 10.15 do 13.20. Strelci pištoljem će se nadmetati od 14.15 do 17.30. U kvalifikacionim kolima Kupa nema finala, puca se samo osnovni deo.


Treće kolo SSS biće uvertira za Internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem, koje Streljački savez Beograda u nedelju organizuje 45. put.


Andrea Arsović na pripremama u Gornjem Milanovcu


Prethodnih godina na Internacionalnom prvenstvu okupljali su se učesnici iz više od 15 zemalja sa nekoliko kontinenata, među njima i najveći svetski asovi. Često je na vatrenu liniju izlazilo blizu 300 sportista. Turnir je trajao dva ili tri dana, a u okviru Prvenstva organizovana dva takmičenja – Trofej Beograda i Velika nagrada Beograda. 


Okolnosti prouzrokovane pandemijom koronavirusa su uticale da se ove godine turnir organizuje u „skraćenom“ formatu i sa manjim brojem učesnika. Biće održan samo Trofej Beograda.


Ipak, Internacionalno prvenstvo je zadržalo međunarodni karakter i opravdaće naziv, jer učestvovaće i dvadesetak gostiju iz inostranstva. Činjenica da su strelci iz inostranstva odlučili da i pored svih poteškoća dođu u Beograd i oprobaju se na turniru potvđuje ugled takmičenja, koji se gradi skoro pet decenija. Tradicija jednog od najznačajnijih turnira vazdušnim oružjem u Evropi se nastavlja.


Na Trofeju Beograda će se nadmetati i više od 100 srpskih strelaca, među njima i olimpijci, aktuelni reprezentativci, osvajači medalja na velikim takmičenjima, poput Zorane Arunović, Andree Arsović, Jasmine Milovanović, Sanje Vukašinović...


Treće kolo Lige i Kupa Beograda: Zlatne medalje otišle na pet adresa


Trofej Beograda se, po tradiciji, organizuje pod pokroviteljstvom  Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Na programu će biti nadmetanja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u pojedinačnim disciplinama u gađanju vazdušnim pištoljem i puškom. Ove godine neće biti takmičenja mešovitih parova.


Za najuspešnije su obezbeđene diplome i nagrade turnira sponzora Streljačkog saveza Beograda – „H end N“.


Raspored 45. Internacionalnog prvenstva Beograda (Trofej Beograda), nedelja 27.decembar


9.15 – 12.20: kvalifikacije vazdušna puška

13.00: finale, puška muškarci

14.30: finale, puška žene


15.45 – 17.00: kvalifikacije, vazdušni pištolj

18.00: finale, pištolj žene

19.30: finale, pištolj muškarci


Oba takmičenja se organizuju u skladu sa svim epidemiološkim merama i bez publike. Broj prisutnih u dvorani je ograničen.



Datum: 25.12.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...