x

Biković bokserskim šampionima uručio stipendije BSS

Biković bokserskim šampionima uručio stipendije BSS Foto: BSS

Beogradski teatar na Crvenom krstu ponovo je bio u znaku boksa. Beogradsko dramsko pozorište sitno broji do svetske izvedbe kultne predstave „Kad su cvetale tikve“ sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi koja će biti prenošena putem livestream-a 24. decembra 2020. od 18 časova direktno sa Velike scene „Olivera i Rade Marković“.


Povodom ovog specijalnog pozorišnog događaja, Miloš Biković, koji u toj kultnoj predstavi tumači Ljubu Vrapčeta, uručio je u ime Bokserskog saveza Srbije stipendije mladim talentovanim bokserima i boks ratnicama, stipendistima i šampionima Srbije u boksu. Pored stipendija, uspešni sportisti dobili su i elektronske ulaznice za gledanje predstave online.


Održana profi boks revija na Dorćolu


Hvala što nas predstavljate u svetu i što svojim radom i talentom, treninzima gradite od sebe velike boksere, svi smo ponosni na vas. Drago mi je što na ovaj način spajamo sport i kulturu, pozorište i boks, nadamo se da će ova uzajamna promocija doneti ne samo popularizaciju sporta već i nove buduće šampione. Nadamo se da ćemo i predstavu “Kad su cvetale tikve” još više približiti publici i mladim ljudima, prizivamo mlade ljude da se bave boksom, da dolaze u pozorište. Boksu i glumi je mnogo toga zajedničko, discpilina, odricanje, rad na sebi, jak karakter” – rekao je Biković.


Sara Ćirković srebrna boks juniorka Srbije sa Evropskog šampionata koje je održano pre dve nedelje u Sofiji takođe je stipendista BSS. Ova šampionka živi na jednom mestu, trenira na drugom, ide u školu na trećem i uprkos svemu tome konstantno napreduje. beleži fantastične rezultate.Idem u školu u Srebrenici, živim u Bratuncu, treniram u Zvorniku. Izabrala sam boks, volim ga svim srcem i nije mi teško, jer ono što se voli to nije teško. Pred nama je Svetsko prvenstvo sledeće godine u Beogradu, već sad radim na tome da imam rezultate kojima ću zaslužiti mesto na ovom šampionatu, koji je san svakog mladog boksera” – zaključila je briljantna Sara.​


Za predstavu “Kad su cvetale tikve” kažu da je lična karta BDP u kojoj uz glavnog glumca Bikovića glumi još 33 glumca. Najomiljenija predstava boksera živi na daskama koje život znaće već sedam punih leta, bez prekida. Upravo je ova predstava izabrana od strane Bokserskog saveza Srbije i Rusije da bude uvod u promociju Svetskog prvenstva u boksu koje će biti održano u našoj prestonici 2021. godine. Jedan od naših najpopularnijih glumaca današnjice, koji je i jedna od najvećih glumačkih zvezda ne samo kod nas već i u najvećoj zemlji na svetu – Rusiji, naš Miloš je glavni promoter SP u boksu 2021. Odlučio je da bude uz “plemenitu veštinu”, olimpijski sport koji je jedan od najpopularnijih sportova kod nas i u Rusiji.


Beogradu Svetsko prvenstvo u boksu 2021


Velika stvar za napredak i budućnost boksa u Srbiji su ove stipendije. Bokserski savez Srbije je napravio iskorak napred, a na nama je sada da budemo još bolji i na najlepši mogući način predstavljamo Srbiju bilo gde da se pojavimo. Hvala i Milošu Bikoviću, što nam je u ime BSS uručio stipendije. Dobili smo i elektronske ulaznice za predstavu “Kad su cvetale tikve” i jedva čekam da je odgledam” istakao je naš poznati senior, Veljko Gligorić.


Predstavu će na internetu moći da prati publika iz celog sveta, a ovaj pozorišni događaj godine biće realizovan u saradnji Beogradskog dramskog pozorišta, Bokserskog saveza Srbije, Bokserske federacije Rusije, Arhangel studija i​ tickets.rs. Predstava će biti titlovana na ruski i engleski jezik.


Datum: 23.12.2020. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...