x

Tigar sinonim srpskog sporta

Tigar sinonim srpskog sporta Foto: Tigar AD

Pirotska kompanija Tigar koja proizvodi čuvenu Tigar loptu uz koju su stasavale generacije brojnih sportista širom bivše Jugoslavije, obeležila je 85 godina rada, a tom prilikom generalni direktor kompanije Vladimir Ilić dodelio je pohvalnice najboljim radnicima za marljiv rad tokom 2020. godine i čuvanje tradicije duge čak 85 godina. Obeležavanju jubileja prisustvovali su gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i načelnica pirotskog okruga Dragana Tončić.


Prilikom obeležavanja jubileja generalni direktor Vladimir Ilić rekao je da je ponosan jer je od nekadašnje manufakturne radionice za proizvodnju opanka iz 1935. godine​ Tigar izrastao u​ državnu​ kompaniju koja upošljava 1200 radnika i čiji su proizvodi, sportske lopte, rekviziti i visoko kvalitetna gumena obuća poznate širom sveta.​


U svetu sporta kompanija Tigar je partner Košarkaškog saveza Srbije, a među brojnim pijeteljima kompanije​ izdvajaju se​ i košarkaške legende​ Svetislav Pešić i Željko Rebrača. Osim sportskih rekvizita i lopte, Fabrika Tigar Tehnička guma poznata je i po izradi sportskih terena i podloga, koje osvajaju Balkan.


Datum: 23.12.2020. Autor: Marija Milentijević

PROČITAJTE JOŠ...