x

Kragujevčani najbolji na beogradskom Susretu šampiona

Kragujevčani najbolji na beogradskom Susretu šampiona Foto: SSS

Streljački karavan „Susret šampiona 2020“ danas se zaustavio u glavnom gradu. Treće kontrolno takmičenje kandidata za reprezentaciju vazdušnom puškom u okviru serije „Susreta šampiona“ održano je na strelištu Novog Beograda-Ušće.


U kvalifikacijama je najuspešnija bila Teodora Vukojević („Čika Mata“), koja je pogodila 627,7 krugova. Sem Vukojevićeve, od dama su se nadmetale i: Ivana Marić (Policajac) 627,3, Andrea Arsović (Partizan) 626,8, Kristina Lazarević (Novi Beograd-Ušće) 621,3 i Marija Malić (Jedinstvo) 618,5.


Od muškaraca, u prvom delu takmičenja, najpecizniji je bio Aleksa Mitrović (Novi Beograd-Ušće), osvajač bronze na Olimpijskim igrama mladih 2018, sa 626,8 krugova u kvalifikacijama, slede Milenko Sebić (Novi Sad 1790) 625,7, Milutin Stefanović („Čika Mata“) 625,7, Stevan Jovanović („Čika Mata“) 622,7 i Lazar Kovačević (Jagodina 92) 622,3.


U vrlo uzbudljivom i kvalitentom finalu, trijumfovao je Milutin Stefanović sa 250,5 krugova. Samo 0,2 kruga manje pogodila je drugoplasirana Ivana Marić, a treća je bila Teodora Vukojević.


Od redovnih učesnika serije takmičenja izostala je Sanja Vukašinović, koja je trenutno u Budimpešti, a šansu da se dokažu u „Susretu šampiona“ prvi put su dobili Kristina Lazarević, Marija Malić i Aleksa Mitrović.


Kao i na prethodna dva „Susreta šampiona“, u Smederevu i Kragujevcu, priređeno je i ekipno takmičenje sa četiri serije od po deset dijabola.  Ovaj put uspešnija je bila muška ekipa. Seniori su skupili 2080,8 krugova, a seniorke 2.075,3.


Organizacijom serije okupljanja, SSS nastoji da kandidatima za nacionalni tim nadomesti nedostatak međunarodnih takmičenja


-Serija „Susret šampiona“ se pokazala kao pun pogodak. Strelci su bili izuzetno motivisani, vidi se da su željni nadmetanja. Na svakom od dosadašnja tri susreta postignuti su vrlo dobri rezultati. U Beogradu smo imali kvalitetna ostvarenja u finalu, koji bi vredela za medalje na svakom velikom takmičenju – kaže šef stručnog štaba Dragan Donević.


Do kraja serije biće održana još dva susreta. Za decembar su zakazana okupljanja u Novom Sadu i Staroj Pazovi.


Datum: 17.11.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...