x

Poraz na gostovanju u Kostolcu

Poraz na gostovanju u Kostolcu Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u meču 7. kola Arkus lige poraženi od ekipe Rudara, na gostujućem terenu u Kostolcu rezultatom 34:22, poluvreme 18:8. Nakon ovog kola, Radnički se nalazi na deobi šestog mesta B grupe.


Sam početak utakmice nije ukazivao da će krajnji rezultat biti ovakav. Radnički je počeo u odličnom ritmu, brzim protokom lopte je lako dolazio do protivničkog gola i već u 5. minutu pogotkom Bogdanovića stiče prednost (1:3). No, iskusni igrači Rudara se nisu dali zavarati. U svom prepoznatljivom ritmu, pojačavši odbranu serijom 5:0 prelaze u vođstvo (6:3,11.min). Na ruku su im išle i neshvatljive greške i brzopletost gostiju u fazi napada. 


Kostolčani nastavljaju u istom ritmu, dugim napadima sve do granice pasive i sigurnom realizacijom povećavaju prednost iz minuta u minut, sve do prvog dvocifrenog vođstva(16:6, 27.min). Ništa u tom periodu nije polazilo za rukom Kragujevčanima, tako da Rudar na poluvreme odlazi rezultatom 18:8.


Drugo poluvreme se nastavilo u potpuno istom ritmu kao i prvo. Dugi i sigurni napadi domaćina, nervozna igra Radničkog u napadu u želji da što pre dođu do mogućnosti da smanje rezultat na razumnu meru, je prouzrokovala činjenicu da domaći igrači steknu neophodnu sigurnost u završnicama napada i korak po korak povećavaju prednost, koja je dostigla i maksimalnih 14 golova prednosti u 52. minutu ( 31:17). 


Radničkom na ruku  nije išla ni odlična partija domaćeg čuvara mreže Vukovića koji je u pojedinim momentima predstavljao neprelaznu barijeru na golu. Do kraja utakmice, Rudar je u ritmu gol za gol znalački priveo duel kraju, ne dajući gostujućim igračima ni gram nade u preokret, konačnim rezultatom 34:22.


U redovima Kostolčana najefikasniji su bili Nenad Nedeljković sa 11, Marko Ristić i Miloš Milošević su dodali po 6 pogodaka, dok su se kod Radničkog golgeterski istakli Nemanja Vuković sa 4 postignuta gola i Miloš Barudžić i Luka Đerić sa po 3 uspešna šuta na protivnički gol.


Igrač utakmice : Nenad Nedeljković ( Rudar)

     

RK Rudar –RK Radnički : 34:22 (18:8)

Kostolac : Hala “SC Kostolac”. Gledalaca :
Sudije: Ivan Mošorinski,Aleksandar Pandžić
Sedmerci: Rudar 5 (5), Radnički 2 (0)
Isključenja: Rudar 8 min, Radnički  10 min


Rudar: D.Dimitrijević, Murina, Merdović, Begović, Tica 1,  Ristić 6, Vuković ( 14 odbrana), Đukić 4, Stanković, Đorđević, V.Dimitrijević 4, Milošević 6, Nedeljkov 2, Tatari, Nedeljković 11.

 

Radnički   :  Vuković 4, Stošić 1, Prodanović 3, Ristić 1, Mutavdžić 1, Gemaljević ( 6 odbrana ), Dobrosavljević, Kasalović, Barudžić 3, Knežević 1, Utvić 1, Stevanović 1, Đerić 3, Stanojev 2, Bogdanović 1, Jovanović ( 4 odbrane)..


U utakmici narednog, osmog kola Arkus lige, Radnički će ugostiti šabačku Metaloplastiku narednog vikenda.


Datum: 15.11.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...