x

Kragujevčanke podelile plen sa šampionkama

Kragujevčanke podelile plen sa šampionkama Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog  su u okviru 5.  kola Superlige za žene u uzbudljivoj završnici, remizirale na gostovanju šampionu Srbije, ekipi Jagodine, rezultatom 27:27, poluvreme 12:12 i tako čvrsto prigrabile četvrto mesto na tabeli sa 6 osvojenih bodova.


Naglasile su u danima pre utakmice rukometašice Radničkog da na gostovanje dvostrukom šampionu, ekipi Jagodine idu bez bele zastave. Hrabro su otvorile Kragujevčanke utakmicu, agresivne u odbrani, raznovrsne u napadu i prve stiču prednost ( 1:3, 4.min), koju nakon 5 minuta golom Veličkovićeve uvećavaju ( 3:6, 9.min). Šampionke se vraćaju u meč i prvi put prelaze u vođstvo u 17. minutu pogotkom Lovrićeve ( 8:7). Da ne bi došlo do potpunog preokreta pobrinula se agresivna i raznovrsna odbrana Radničkog, kao i čuvar mreže Hasanovićeva, koja se razbranila u drugom delu poluvremena, pa iako su Jagodinke u jednom trenutku povele sa 2 gola razlike, na veliki odmor se odlazi nerešenim rezultatom 12:12.


Ušle su odlučno u drugi deo utakmice domaće igračice, rešene da već na početku ovog dela igre probaju da prelome utakmicu. U 33. minutu imaju minimalnu prednost ( 14:13), ali se ispostavilo da im je to bilo jedino vođstvo u drugom poluvremenu. Rukometašice Radničkog su čvrsto držale konce u svojim rukama, promenama odbrane od zonske 6:0 i agresivne 5:1 nisu dozvoljavale brzim i prodornim domaćim igračicama da ostvare prednost. Iako su Jagodinke u potpunosti zatvorile pivote gošći, Kragujevčanke su preko raspoloženih bekova i krila uspevale stalno da budu na korak-dva ispred domaćina. Da ne dođe do potpunog iznenađenja, pobrinula se Tamara Kaitović, koja je unela živost u igri šampiona Srbije i serijom golova održala u životu ekipu Jagodine. A onda je usledila triler završnica u koju Radnički u poslednji minut, golom raspucane Stepanovićeve, ulazi prednošću od dva gola ( 25:27). Na 28 sekundi do kraja Jagodinke smanjuju golom Gojkovićeve sa linije od 7 metara, a u poslednjem napadu delioci pravde oduzimaju loptu igračicama Radničkog zbog pravila „3 sekunde“. Sevnula je munjevita kontra domaćina i bukvalno u poslednjoj sekundi Ašaninova postiže izjednačujući gol za konačnih 27:27.


Sve igračice Radničkog su dale maksimum na gostovanju renomiranom protivniku, a opšti utisak je da su bile bliže pobedi, jer su bile u prednosti skoro celim tokom drugog dela igre, što je i pokazalo slavlje igračica Jagodine na kraju utakmice.


U redovima šampiona Srbije najefikasnije su bile  Jelena Gojković  sa 8 i Nataša Lovrić sa 6 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki prednjačile Katarina Stepanović sa 11 i Ksenija Petrović sa 6 postignutih golova.


Igrač utakmice : Tamara Kaitović ( Jagodina)

     


ŽORK Jagodina  – RK Radnički : 27:27 (12:12)

Jagodina: Hala “Jassa”. Gledalaca :
Sudije: Nenad Nikolić, Dušan Stojković
Sedmerci: Jagodina 6 (5), Radnički 5 (5)
Isključenja: Jagodina 8 min, Radnički 16 min


Jagodina  : Kostić, Adžić 1, Kaitović 5, Majkić, Pipler, Sivčev 1, Vukčević 1, Lovrić 6, Kosanović, Raičević , Ašanin 5, Đurašinović ( 13 odbrana), Gojković 8.


Radnički :   Veličković 4, Bjelak , Stepanović 11, Nedeljković, Blagojević  , Hasanović ( 12 odbrana), Vlašković , Stoiljković 1, Mikić , Filipović, K.Petrović 6, Đorđević, Agatunović 2, T.Petrović , Kolak 3.


U narednom, šestom kolu, Radnički će ugostiti ekipu Medicinara iz Šapca u nedelju 8. novembra od 18 časova.


Datum: 05.11.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...