x

Nova akcija u Vojvodini: Softbol sve jači

Nova akcija u Vojvodini: Softbol sve jači Foto: Softbol savez Srbije

Da olimpijski sportovi u određenim trenucima mogu zajedno pokazali su ljudi iz Softbol saveza Vojvodine. Goran Stefanović, predsednik ovog saveza osmislio je program "Olimpijski sportovi mogu zajedno i sportisti pokazuju drugima" koji je sproveden od jula do kraja septembra. On je organizovao zajedničke treninge softbola i bejzbola, a uz to su svi mladi ali i stariji mogli da se oprobaju u ova dva olimpijska sporta. Program je pomogao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.


- Sprovodili smo akciju u Novom Sadu i Inđiji, a imali smo i posetu jednog broja softbolaša i softbolašica iz Beograda. Cilj je bio da pokažemo da u određenom delu treninga softbol i bejzbol mogu zajedno. Puno je istih treninga u ova dva sporta i zaista je bilo lepo videti mlade kako rade i ujedno se i druže. Hvala Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, jer je prepoznao ovaj program i verujem da će on postati tradicionalan - istakao je Goran Stefanović.


Uz treninge aktivnih sportista i rekreativci su mogli da se oprobaju u ova dva lepa olimpijska sporta. Tokom trajanja programa besplatno je podeljeno puno majici i propagandnog materijala. Aktivni sportisti su pokazivali svim zainteresovanima u dva vojvođanska grada kako se udara loptica, kako se hvataju loptice i koja su pravila.


Inače, u partnerstvu sa Softbol savezom Srbije, ove sezone softbolaši i softbolašice iz vojvođanskih klubova obavili su dva kampa na Zlatiboru, uz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta. A prošle nedelje uspešno je završeno seniorsko Prvenstvo. Prvaka smo dobili tek posle majstorice, odigrane na terenu Švajcarija na Zlatiboru. Novosadska Voša je dobila prvi meč, rival "4 lava" iz Inđije je vratio pobedom u revanšu. U majstorici Voša je došla do pobede i velikog pehara, koji je "lalama" predao direktor SRC Zlatibor, Nikola Novaković.


Naredne nedelje u planu je odigravanje Prvenstva Beograda u juniorskoj konkurenciji.  


Datum: 03.11.2020. Autor: Momčilo Božić

PROČITAJTE JOŠ...