x

Počinju bitke za pojedinacna evropska odličja u Lahtiju

Počinju bitke za pojedinacna evropska odličja u Lahtiju Foto: BSS

Srpski reprezentativci u ponedeljak, 2. novembra 2020, počinju bitke za odličja u pojedinačnim konkurencijama Evropskog juniorskog prvenstva u Finskoj. Prvi na teren olimpijskog multisportskog centra “Pajulahti Sports Institut“ u Lahtiju izlazi Ivan Kovačević koji će se od 16,35 č boriti za plasman u drugo kolo muškog singla protiv Švajcarca Matisa Kantakesonea. U istoj konkurenciji protivnik Sergeja Lukića na putu ka šesnaestini finala biće Šveđanin Filip Karlborg. Taj meč je na programu od 18,55 č.


Dan kasnije program od naših reprezentativaca otvara Marija Sudimac, četvrti nosilac u ženskom singlu, koja će u drugom kolu ove konkurencija igrati od 11,45 č sa Švajcarskinjom Lusi Amige. Od 13,30 č Sara Lončar će za osminu finala ukrstiti rekete sa boljom iz duela između Dankinje Ane Sies Riberg i Ruskinje Vasilise Kuznjecove. Lončareva će se u utorak ogledati i u ženskom dublu u kojem nastupa sa Anđelom Vitman. Srpski ženski par će na startu takmičenja u ovoj konkurenciji za rivalke imati dansku kombinaciju Simona Pilgard, Ana Sies Riberg.


Naši reprezentativci takmičenje u muškom i mešovitom dublu počinju u sredu. Lukić i Mihajlo Tomić, peti nosioci u muškom dublu, za plasman među 16 najboljih parova igraće protiv Bugara Atanasa Halačeva i Stivana Nikolaeva. Tomić i Vitmanova su postavljeni za sedme nosioce u mešovitom dublu, a za plasman u osminu finala boriće se protiv boljeg iz okršaja između Portugalaca Gabriela Rodrigeza i Marijane Neves i Švajcaraca Nikolasa Frankonvilea i Lusi Amige. S druge strana Kovačević i Sudmčeva će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča Kalum Smit, Erik Vadel (Škotska) – Gustav Bjorkler, Edit Urel (Švedska).


Evropski šampionat u pojedinačnim konkurencijama počinje istog dana kada je stavljena tačka na ekipno prvenstvo. Danska je opravdala epitet favorita i stigla do zlata. Srebro je pripalo Francuskoj koja je u četvrtfinalu bila bolja od naše reprezentacije, u meču gde su nijanse odlučile pobednika. Ekipne bronze osvojile su Rusija i Estonija. Srbija je na ekipnom šampionatu osvojila drugo mesto u Grupi 3 koje joj je donelo plasman među osam najboljih evropskih selekcija. U meču sa polufinale sa Francuzima izgubila je sa 3:0 iako ju je u okršajima i muških i ženskih singlova i mešovitih dublova i nedostatak sreće sprečio da ostvari bolji rezultat.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu za juniore na kojem sudi srpski arbitar Goran Jelesijević.


Datum: 02.11.2020. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...