x

Radnički nadomak bodova u Novom Pazaru

Radnički nadomak bodova u Novom Pazaru Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u meču 5. kola Arkus Superlige poraženi od ekipe Novog Pazara, na gostujućem terenu rezultatom 25:24, poluvreme 11:12. Nakon ovog kola, Radnički se nalazi na deobi četvrtog mesta B grupe.


Ekipa Novog Pazara je pre meča važila za blagog favorita, zbog činjenice da na svom terenu pružaju sjajne partije. Znajući to, rukometaši Radničkog su u duel ušli maksimalno angažovano i motivisano, željni osvajanja prvih superligaških bodova na gostujućem terenu. Nakon početne rezultatske klackalice, potpomognuti dobrom partijom Gemaljevića, Kragujevčani preuzimaju inicijativu i već u 9. minutu pogotkom Vukovića imaju plus 3 (3:6). Imponovala je igra gostiju u tim trenucima, držali su konce u rukama i u 24. minutu beleže vođstvo od 4 gola (5:9), no pad koncentracije i par iznuđenih rešenja u napadu daju šansu Pazarcima, koji smanjuju rezultat i na poluvreme se odlazi minimalnim vođstvom Radničkog 11:12.


Početkom drugog dela igre, gostujući igrači održavaju razliku sa kraja poluvremena sve do 36. minuta kada domaćin posle dužeg vremena poravnava rezultat (14:14). Narednih 7 minuta u potpunosti pripadaju Novom Pazaru, koji stiče zavidnu prednost (19:16, 43.min). Nije mnogo trebalo gostima da se trgnu i ubitačnom serijom dolaze do izjednačenja (19:19, 46.min). U tim momentima se utakmica prelamala i stiče se utisak da je Radnički ispustio šansu da prevagne tas na svoju stranu, promašivši po dva kontranapada i udaraca sa 7 metara. Preživevši nalete superligaša sa Lepenice, iskusni domaćin se vraća u igru i obilato koristi šansu koju su mu gosti pružili na tacni, rešivši duel u svoju korist minimalnom pobedom 25:24. Radnički je u ovom susretu bio najbliži osvajanju bodova na strani, no čini se da nedostatak iskustva u odlučujućim trenucima nije bio saveznik gostiju.


Vredno pomena je da je rukometaše Radničkog u hali Pendik dočekao transparent sa natpisom „HVALA VAŠIM LEKARIMA, HVALA NARODU KRAGUJEVCA“ kao svojevrstan čin i gest zahvalnosti kluba i grada Novog Pazara za doprinos Kragujevačkih lekara i građana Kragujevca u okviru pomoći prilikom suzbijanja epidemije virusa Covid-19.


U redovima domaćina najefikasniji su bili Zlatko Rakić sa 7 i Aleksandar Stojanović sa 6 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Nemanja Vuković sa 6 postignutih golova i Miloš Prodanović koji je dodao 5 uspešnih šuteva na protivnički gol.


Igrač utakmice: Goran Raković (Novi Pazar)

RK Novi Pazar – RK Radnički : 25:24 (11:12)

Novi Pazar: Hala “Pendik”. Gledalaca:/
Sudije: Branislav Nenadić, Darko Stefanović
Sedmerci: Novi Pazar 4 (4), Radnički 11 (7)
Isključenja: Novi Pazar 14 min, Radnički  18 min


Novi Pazar: Gudžević, Mujčinović 1, Radisavljević 4, Stojanović 6, Arifović, Safović, Crnovršanin, Dimitrijević 4, Brunčević, Mekić, Međedović 3, Rakić 7, Hakić, Hadžović, Raković (22 odbrane), Badić.


Radnički: Gemaljević (10 odbrana), Stošić, Ristić, Mutavdžić 1, Petrović (3 odbrane), Dobrosavljević 2, Kasalović, Knežević, Stevanović, Đerić 4, Stanojev , Bogdanović 3, Jovanović, Utvić 3, Vuković 6, Prodanović 5.


Nakon reprezentativne pauze, ekipa Radničkog će ugostiti beogradsku Crvenu Zvezdu.


Datum: 01.11.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...