x

Kragujevčanke upisale drugu pobedu

Kragujevčanke upisale drugu pobedu Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u okviru 4. kola Superlige za žene sigurnom igrom na svom terenu savladale ekipu Zaječara 1949 rezultatom 31:22, poluvreme 15:11 i tako zabeležile i drugi trijumf u elitnom takmičenju, gde se trenutno nalaze na deobi trećeg mesta.


Ekipa Zaječara je na noge Kragujevčankama došla bez osvojenog boda u dosadašnjem toku prvenstva, pa su domaće rukometašice u meč ušle oprezno, trudeći se da gošćama ne pruže šansu da zabeleže prvu pobedu. Sam početak utakmice je protekao u ispitivanju snaga i rezultatskoj klackalici, tako da je u 12. minutu na semaforuz stajao nerešen rezultat (6:6). Kragujevčanke su povećale agresivnost u odbrani, “proradila“ je čuvar mreže Hasanovićeva, no i pored pet uzastopno odbranjenih napada, serijom grešaka i brzopletih rešenja u napadu, nisu uspele da steknu izrazitu rezultatsku prednost, pa je u 22. minutu rezultat glasio 10:9. U tim trenucima, domaćin nije imao rešenja za bivšu igračicu Milevu Knežević, a tek krajem prvog dela igre serijom organizovanih napada, Radnički stiče solidnu prednost, rešivši prvo poluvreme vođstvom 15:11.


Desetominutni odmor je očito više prijao domaćim rukometašicama, koje u taj deo igre ulaze rešene da na samom startu Zaječarkama stave do znanja da bodovi ostaju u Kragujevcu. Prvih 7 minuta se ispostavilo da su bili presudni i odredili su dalji tok utakmice. Promenom odbrane, raznovrsnom igrom u napadu, Radnički stiče odlučujuću prednost (20:11, 37.min), koju je do kraja utakmice uspešno održavao. Sigurna i rutinirana igra je dala mogućnost klupi domaćina da pruži šansu većini igračica, isproba razne taktičke varijante, koje su utakmicu privele kraju konačnim rezultatom 31:22. Iz stručnog štaba su stigle pohvale na račun svih igračica, a posebno su apostrofirali večeras neprelaznu Aminu Hasanović na golu, poslovično dobru Kseniju Petrović, prodornu Teodoru Veličković, kao i Ajlin Bjelak koja je ulaskom donela neophodnu dozu agresivnosti u oba pravca.


U redovima Radničkog najefikasnija je bila Ksenija Petrović sa 7 pogodaka, Teodora Veličković je dodala 6, dok je kod gošći najraspoloženija bila Mileva Knežević sa 6 postignutih golova.


Igrač utakmice: Teodora Veličković (Radnički)

RK Radnički – RK Zaječar 1949: 31:22 (15:11)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca:/
Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurašinović. 
Sedmerci: Radnički 3 (1), Zaječar 2 (2)
Isključenja: Radnički 12 min, Zaječar 10 min


Radnički: Nedeljković, Veličković 6, Bjelak 4, Stošić 2, Stepanović 5, Blagojević 1, Hasanović (17 odbrana), Vlašković, Mikić, K. Petrović 7, Agatunović 1, Stoiljković 2, Filipović, T. Petrović, Kolak 3.


Zaječar: Ristić, Knežević 6, Mančić 1, Milošević 2, Stanković, Stevanović 1, Petrović 2, Balević 3, Novakov 1, Ivanić, Belić 4, Vujadinović (7 odbrana), Redžeplar (1 odbrana).


Ekipa Radničkog će u okviru petog kola Superlige za žene gostovati šampionu, ekipi Jagodine u sredu 4. novembra.


Datum: 01.11.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...