x

Dragana Tomašević: Želim da ostanem u sportu i nakon karijere

Dragana Tomašević: Želim da ostanem u sportu i nakon karijere Foto: ASS

Srpska rekorderka u bacanju diska Dragana Tomašević učesnica četiri Olimpijade članica je Atletskog kluba Sirmium iz Sremske Mitrovice, a učenica trenera Danila KrKrtinića. 


Plan za naredni period (zimsku sezonu)?

-Ono što je u ovom momentu najvažnije je to da se ovo sa pandemijom što pre završi kako bi se mogli neometano vratiti u trenažni proces za narednu godinu. Ako sve prođe kako treba i ne bude prekida, odlaganja ili eventualnog otkazivanja, prvo takmičenje bi trebalo očekivati u martu, zimski Kup Evrope u bacačkim disciplinama u Leiriji (Portugal).


Koliko je situacija sa Kovid virusom uticala na formu I rezultate?

-Svakako da je bilo veoma teško trenirati i spremati se u takvim okolnostima. Sezona je bila nepredvidiva, menjala se nekoliko puta, tako da je bilo teško podići nivo forme na zavidan nivo i očekivati nekakve rezultate, jer je takmičarski period bio sveden na samo jedan mesec što je bio veliki problem.


Kako izgleda slobodan dan Dragane Tomašević?

-Svoje slobodno vreme koristim za odlazak u prirodu, odlazak kod porodice jer su mi oni odlično društvo koje me uvek oraspoloži i naravno vidanje sa prijateljima jer zbog treninga, takmičenja, putovanja nismo u mogućnosti da se često viđamo.


Kako sebe vidiš nakon završetka atletske karijere?

-Jedno su želje, a drugo je realnost. Ono što je za mene jako važno je to da nisam zapostavila akademsko obrazovanje nego sam uz sport i atletiku završavala fakultete i tako se usavršavala za ono  posle sporta. Nadam se da ću po završetku atletske karijere ostati u sportu i raditi sa decom, zaključila je Dragana Tomašević.

Datum: 27.10.2020. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...