x

Mladost osvojila zlato u trci rame uz rame

Mladost osvojila zlato u trci rame uz rame Foto: SSS

Inđijska Mladost osvojila je zlatnu medalju na finalnom takmičenju Kupa Streljačkog saveza Srbije serijskom vazdušnom puškom u ekipnoj konkurenciji, održanom u Pančevu.


Na finalu Kupa sastav tima čine po dvoje strelaca svakog uzrasta - pionir, pionirka, juniorka, junior, seniorka i senior. Zbir rezultata svih šest članova (pioniri i pionirke pucaju po 20, ostali po 40 dijabola) računa se za ekipni plasman.


Inđijci su skupili 1.797 krugova i „za dlaku“ trijumfovali ispred ekipe Stražilova iz Sremskih Karlovaca, koja je postigla za krug slabiji rezultat. Treći je bio Vrbas. Četvto mesto osvojila je domaća družina Pančevo 1813, a peta je bila Odbrana iz Bele Crkve.


U ekipi Mladosti gađali su: Mihajlo Kresojević (pionir), Tijana Bošnjaković (pionirka), Strahinja Bojić (junior), Kalina Savić (juniorka), Dimitrije Gaćeša (senior) i Lana Džonić (seniorka).


Ovogodišnje finale Kupa je ličilo na prošlogodišnje, samo što su uloge zamenjene. Prošle godine Mladost je osvojila srebro, a tada je Inđijce krug delio od prvog mesta. Toliko su zaostajali za pobednikom, družinom „Milorad Mančić Lukanjac“ (Pirot), koja ovaj put nije branila titulu.


Najbolji pojedinačni rezultat na ovogodišnjem finalu ostvario je senior Stražilova Darko Viner – 378 krugova. Viner je pre dve nedelje na Prvenstvu Srbije u Beogradu treći put za redom postao seniorski šampion države serijskom vazdušnom puškom.


U pionirskoj kategoriji najpreciznija je bila Teodora Kondić (Pančevo 1813), koja je pogodila 188 krugova.


Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije serijskom vazdušnom puškom 2020: 1. Mladost, Inđija 1.797, 2. Stražilovo, Sremski Karlovci 1.796, 3. Vrbas 1.782...


Datum: 26.10.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...