x

Kozakov preti Ražnatoviću

Kozakov preti Ražnatoviću

Veljko Ražnatović (23), naš najbolji kruzeraš, 4. septembra će deveti put u profi-ring. Lokacija megdana se još krije od očiju javnosti, ali je rival poznat. Reč je o Ukrajincu Denisu Kozakovu, rođenom u Harkovu 23. decembra 1993. godine, koji se već pet godina bavi profi-boksom. Nanizao je sedam pobeda, uz pet nokauta, dok je devet puta poražen, a u tri navrata je bio prinuđen da preda borbu rivalu.

Pretnje stižu iz Ukrajine. Kozakov poručuje da je vreme za prvi poraz Ražnatovića. Veljko, kao i uvek, respektuje protivnika, koji je sigurno, priznaje, najveći zalogaj do sada na putu ka evropskom tronu, ali...

- Njegovo je da preti, a moje da se potrudim da što pre završim meč. Spreman sam na sve. Iskusniji je dosta od mene, bokser koji ide napred, napada. On je nekoliko puta boksovao meč od osam rundi, meni će ovo biti takav prvi megdan. Tu je možda njegova prednost, ali bez obzira na sve verujem da će izdržati maksimalno dve-tri runde pre nego što zabeležim svoj šesti trijumf nokautom. Biće još samo jedna recka na mom puto do titule evropskog šampiona - u svom stilu će Ražnatović

Veljkov meč će biti poslednji na reviji boksa u petak, a svi učesnici, treneri i organizatori će biti testirani i ispunjavati sve preporuke Vlade Srbije vezane za borbu sa koronom. Publike neće biti, ali će megdan biti direktno prenošen na TV Arenasport.

VELJKOV UČINAK

U PROFI KARIJERI

Mečeva 8

Pobeda    8

Pobeda nokautom 5


UČINAK KOZAKOVA

Mečeva 16

Pobeda    7

Pobeda nokautom 5

Poraza 9

Poraza nokautom 3


Konovalov u ringu

Na reviji u petak u uvodnoj borbi za meč večeri između Ražnatovića i Kozakova boriće se Aleksandar Konovalov. Njemu će ovo biti drugi profesionalni boks meč (u prvom slavio nokautom), dok je momak rođen 1994. godine u kik-boksu osvojio sve što se može osvojiti. Još 2013. je postao prvak sveta, da bi godnu dana kasnije trijumfovao i na WAKO Evropskom prvenstvu. Godinu dana kasnije je osvojio i svetski gran pri i tako u tri godine kompletirao tri velike medalje. Postao je 2016. ponovo šampion planete na WAKO pro Svetskom prvenstvu.

Datum: 28.08.2020. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...