x

Za šampionsku titulu u najpopularnijem sportu

Možda nema tako bogatu tradiciju kao u svetu, gde se smatra najpopularnijim i najmasovnijim paraolimpijskim sportom, ali svakim danom boćanje i kod nas stiče sve veći broj pristalica i raste interesovanje za ovu disciplinu kod populacije svih uzrasta.


To potvrđuju i pripreme za prvenstvo Beograda koje će biti održano sutra, u četvrtak 27.avgusta, gde se očekuje učešće ekipa iz svih delova Grada – najviše klubova iz Saveza za cerebralnu i dečju paralizu, ali i iz drugih brojnih udruženja: „Živimo zajedno“, „Pobednik“, „Napredak“ itd. kao i drugih sredina, ali i gosti iz drugih gradova – Šabac itd.


Takmičenja za naziv najboljeg u Beogradu za ovu godinu počinju u 09,00 sati, kada startuju najmlađi, dok će iza toga na borilište izaći njihovi stariji sugrađani – a mesto održavanja su tereni na Adi Ciganliji gde otvoreni tereni uz primenu svih drugih mera (poštovanje distance, maske, rukavice, viziri, dezinfekcija itd.),  koje su preporučene od strane zdravstvenih  radnika i kriznog štaba,   predstavljaju garanciju bezbednih uslova i za takmičare i za posetioce.


Organizator ove manifestacije koja s pravom pobuđuje zapaženo interesovanje je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njeno održavanje podržao je i omogućio grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu. 


Datum: 26.08.2020. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...