x

Nastavak tradicije uprkos koroni

Nastavak tradicije uprkos koroni Foto: SPD Radnički

Memorijalni odbojkaški turnir "Legende Radničkog“, u znak sećanja na prerano preminule odbojkaške asove Aleksandra Gigovića i Dejana Brđovića, biće održan 26, 27. i 28. avgusta u dvorani „SBB Jezero“. Pored domaćina Radničkog, svoje učešće na turniru potvrdile su i ekipe Niša i Mladog radnika iz Požarevca, a zbog aktuelne epidemiološke situacije  u državi utakmice će se igrati u posebnom režimu i bez prisustva publike.


Odbojkaški klub Radnički nastavlja da baštini sećanje na svoje klupske legende Aleksandra Gigovića i Dejana Brđovića. Aktuelna situacija sa koronavirusom uslovila je određene korekcije u samoj organizaciji turnira, pa je umesto dva različita memorijala odlučeno da se ove godine organizuje samo jedan turnir sa smanjenim brojem učesnika. 


Čitava situacija sa koronavirusom prouzrokovala nam je dosta problema u pogledu organizovanja turnira i pravljenja odgovarajućeg rasporeda kako bismo izbegli bilo kakav zdravstveni rizik. Na kraju smo rešili da spojimo ta dva turnira u jedan i da napravimo takav raspored da se igra jedna utakmica dnevno, upravo kako ne bi došlo do intezivnijih kontakata među članovima ekipa učesnica. Ono što je važno, to je da će turnir biti zatvorenog tipa, dakle bez prisustva publike, napominje Vladimir Jekić, sportski direktor Odbojkaškog kluba Radnički.  


Turnir će otvoriti duel Radničkog i vicešampiona Srbije, ekipe Niša, u sredu, 26. avgusta, od 17 časova. Narednog dana, u istom terminu, sastaće se Mladi radnik iz Požarevca i Niš, dok je poslednjeg turnirskog dana na programu susret između Radničkog i Mladog radnika.


Ovaj turnir predstavljaće značajnu proveru forme ekipe Dragana Kobiljskog pred samu završnicu priprema za novu sezonu u Super ligi, koja startuje sredinom septembra.     


Polako privodimo kraju pripremni period tokom koga smo imali dosta problema, s obzirom da smo imali dvojicu pozitivnih igrača na koronu. Samim tim nismo imali dovoljan fond igrača da odigramo planirani broj pripremnih mečeva. Nakon ovog turnira, početkom septembra očekuje nas učešće na još jednom memorijalnom turniru u Novom Sadu, čime bismo zaokružili period pripremnih utakmica, otkriva Jekić. 


RASPORED TURNIRA

26. avgust (17 h): Radnički - Niš
27. avgust (17 h): Mladi radnik - Niš
28. avgust (17 h): Radnički – Mladi radnik


Datum: 25.08.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...