Rafting udruženje: Nismo leglo zaraze

Udruženje rafting klubova "Tara i Drina" tvrdi ne postaje dokazi da su se pojedini njihovi članovi zarazili koronavirusom, kako se to moglo pročitati u domaćim i regionalnim medijima u prethodnom periodu. Iz Udruženja ističu da su im senzacionalistički napisi u medijima naneli veliku moralnu i materijalnu štetu, zbog čega će morati da angažuju advokata i svoja prava zaštite na sudu.


- U zadnjih desetak dana je po javnim medijima započeta neverovatna hajka sa prizvukom poziva na linč na članove rafting udruženja "Tara i Drina" a koja se odnosi na trenutnu pandemiju virusa Covid-19 i širenje iste.


- Na ovaj način zelimo da iskažemo svoju duboku zabrinutost širenjem dezinformacija obzirom da nijedna činjenica ne ukazuje da boravak u našim objektima i učestvovanje u aktivnostima koje organizujemo (rafting, obilazak Nacionalnog parka Sutjeska, Zelengore…) dovodi da zaražavanja koronom, kako su to pisali pojedini mediji. Svi navodi su bez osnova i mi ćemo kao udruženje morati da angažujemo advokata i zatražimo zaštitu od ovakvih i sličnih navoda obzirom da nam isti nanose veliku moralnu štetu, kalja se naš ugled i nanosi nam se ogromna materijalna šteta jer je samo u jednom danu rezervacije otkazalo preko 1.000 gostiju.


- Nećemo ulaziti u detalje koliko ljudi zapošljavaju članovi našeg Udruženja ni koliki je značaj za privredu opstine Foča što direktno što indirektno, ali ćemo naglasiti da su boravak u prirodi na nadmorskoj visini većoj od 450 metara, blizina reke, čist vazduh, čista voda oduvek bila poželjna destinacija za prevenciju i lečenje svih bolesti, naročito plućnih.


- Dolazak na rafting je oduvek predstavljao poseban doživljaj. Činjenica je da se dan provodio na vodi i vazduhu, a da su se noću pravile žurke. Međutim, sa proglašenjem pandemije svako od naših članova je pratio i pridržavao se svih propisanih mera, uključujući i zatvaranje ugostiteljskog dela objekata od 23.00 do 06.00 časova. Mi smo preduzeli sve mere radi sprečavanje širenja virusa, poštujemo sve mere Kriznog štaba opštine Foča koja nas nijednog momenta nije podržala ni zaštitila. Naprotiv, i oni nas razapinju na krst pa smo na žalost primorani da angažujemo advokata koji će za svaku vest u medijima tražiti dokaz o istinitosti navoda i štiti naše interese svim sredstvima koje zakon pripisuje. Uključujući i tužbe za povredu ugleda, širenje dezinforamcija i za nadoknadu izgubljene dobiti.


Datum: 19.07.2020. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...