x

Nastavak streljačke sezone u avgustu

Nastavak streljačke sezone u avgustu Foto: SSS

Streljačka sezona u našoj zemlji će se, po korigovanom kalendaru SSS, nastaviti u avgustu, trećim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem za seniorski i juniorski uzrast i u gađanju vazdušnom puškom iz trostava za kadete i kadetkinje u Novom Sadu. Novi termin takmičenja je 1. i 2. avgust.


Treće kolo je trebalo da bude održano minulog vikenda. Međutim, Grad Novi Sad je u petak uveo nove mere u cilju suzbijanja koronavirusa, pa je tada takmičenje odloženo za 18. i 19.jul.


Izvesno je da ni predstojećeg vikenda neće biti uslova za održavanje takmičenja. Zato je, posle konsultacija članova Stručne komisije, Stručnog štaba, sportskog direktora Dragana Markovića i generalnog sekretara Nenada Petkovića doneta nova odluka o izmenama kalendara.


Po odluci SSS donetoj prošlog petka, bilo je planirano da se treće kolo otkaže, ukoliko se ni 18. i 19. jula ne steknu uslovi. Ipak, SSS je, reagujući u skladu sa razvojem situacije, takmičenje odložio.


-Strelci su željni takmičenja, postoji interesovanje za učešće na trećem kolu. Zato smo odlučili da treće kolo ne otkazujemo, već da ga odložimo i iskoristimo slobodne termine u avgustu. Ujedno, i finale Kupa je pomereno za sledeći mesec. Nadamo se da će se do avgusta steći uslovi da realizujemo takmičenja, uz poštovanje svih mera nadležnih organa – kaže Nikola Marić, predsednik Stručne komisije.


Dakle, treće kolo je odloženo za 1. i 2. avgust, dok je finale Kupa zakazano za 8. i 9. avgust (prvobitni termin bio je 25-26.juli). 


Ostala takmičenja nisu pomerana. Prema kalendaru, usvojenom u maju, seniorsko i juniorsko prvenstvo države malokalibarskim oružjem, kao i Prvenstvo Srbije u gađanju iz trostava vazdušnom puškom, su na programu u drugoj polovini avgusta.


Datum: 16.07.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...