Održana prvenstva beograda u streljaštvu MK i vazdušnim oružjem za OSI

Foto: SSOSIB

Protekle nedelje održana su Prvenstva Beograda u streljaštvu malokalibarskim i vazdušnim oružjem na kojima su učestvovali najbolji strelci sa invaliditetom grada Beograda, među kojima i naši paraolimpijci.


Organizator prvenstva bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda uz finansijsku podršku Skupštine grada - Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.


U gađanju iz malokalibaske puške, trijumfovao je iskusni Sredo Radović ( član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Pobednik iz Beograda ). Drugo mesto osvojio je Zoran Banjac, takođe član „Pobednika“., dok je bronzu upucala Snežana Čegar član istoimenog kluba. U disciplini standardna malokalibarska puška - ležeći stav najuspešniji je bio reprezentativac i jedan od najuspešnijih svetskih strelaca - Dejan Jokić („Pobednik„ Beograd).


U gađanju iz malokalibaskog pištolja, sa odličnim rezultatom najbolji je bio paraolimpijac Rastko Jokić, dok je srebro osvojio Živko Papaz, a bronzu Sredo Radović, svi članovi „Pobednika„.


U ekipnom plasmanu, pobednički pehar je pripao Streljačkom klubu osoba sa invaliditetom „Pobednik„.


U gađanju iz vazdušne puške, sa veoma dobrim rezultatom, najuspešniji je bio Zoran Banjac, ispred Srede Radovića i trećeplasiranog Vladimira Nikolajevića, svi članovi „ Pobednika. U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila iskusna Snežana Čegar, dok je srebro osvojila Zorica Tasić.


U gađanju iz vazdušnog pištolja, prvo mesto, sa izvanrednim rezultatom osvojio je Rastko Jokić, drugo Sredo Radović, a treće Živko Papaz.


U ekipnoj konkurenciji pehar za prvo mesto osvojio je Streljački klub osoba sa invaliditetom Pobednik.


Datum: 13.07.2020. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...