x

Održana prvenstva beograda u streljaštvu MK i vazdušnim oružjem za OSI

Održana prvenstva beograda u streljaštvu MK i vazdušnim oružjem za OSI Foto: SSOSIB

Protekle nedelje održana su Prvenstva Beograda u streljaštvu malokalibarskim i vazdušnim oružjem na kojima su učestvovali najbolji strelci sa invaliditetom grada Beograda, među kojima i naši paraolimpijci.


Organizator prvenstva bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda uz finansijsku podršku Skupštine grada - Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.


U gađanju iz malokalibaske puške, trijumfovao je iskusni Sredo Radović ( član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Pobednik iz Beograda ). Drugo mesto osvojio je Zoran Banjac, takođe član „Pobednika“., dok je bronzu upucala Snežana Čegar član istoimenog kluba. U disciplini standardna malokalibarska puška - ležeći stav najuspešniji je bio reprezentativac i jedan od najuspešnijih svetskih strelaca - Dejan Jokić („Pobednik„ Beograd).


U gađanju iz malokalibaskog pištolja, sa odličnim rezultatom najbolji je bio paraolimpijac Rastko Jokić, dok je srebro osvojio Živko Papaz, a bronzu Sredo Radović, svi članovi „Pobednika„.


U ekipnom plasmanu, pobednički pehar je pripao Streljačkom klubu osoba sa invaliditetom „Pobednik„.


U gađanju iz vazdušne puške, sa veoma dobrim rezultatom, najuspešniji je bio Zoran Banjac, ispred Srede Radovića i trećeplasiranog Vladimira Nikolajevića, svi članovi „ Pobednika. U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila iskusna Snežana Čegar, dok je srebro osvojila Zorica Tasić.


U gađanju iz vazdušnog pištolja, prvo mesto, sa izvanrednim rezultatom osvojio je Rastko Jokić, drugo Sredo Radović, a treće Živko Papaz.


U ekipnoj konkurenciji pehar za prvo mesto osvojio je Streljački klub osoba sa invaliditetom Pobednik.


Datum: 13.07.2020. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...