x

Batez posetio kamp Dejan Brđović

Batez posetio kamp Dejan Brđović Foto: M. Božić

Vladimir Batez i Dejan Brđović su bili veliki prijatelji. Nekada su delili sobu, dok su igrali odbojku u Crvenoj zvezdi i dok su branili boje Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Atlanti. Osvojili su mnogo medalja i njihova imena su zlatnim slovima ispisana u istoriji srpskog sporta. Bili su nerazdvojni do 2015. kada je sa nepunih 50 godina prerano preminuo Brđović.


A da se njegovo ime pamti i dalje, između ostalih pobrinuo se i Vladimir Batez i Brđovićeva porodica, ćerka Ana, sin  Aleksa i supruga Jelena, koji su nastavili da organizuju odbojkaški kamp za talentovane odbojkaše i odbojkašice, koji nosi naziv legendarnog preminulog odbojkaša.


Batez je promoter kampa, koji je ove godine proslavio 21 godinu rada, a održava se na planini Divčibare.


- Hvala svima koji podržavaju kamp, jer da nije njihove pomoći teško da bi opstali da radimo na ovako visokom nivou. Puno je trenera angažovano, talentovani odbojkaši i odbojkašice su puno pozitivnih utisaka, ali im čestio i nije lako. Takođe pratimo i instrukcije Vlade Srbije i dopise iz Ministarstva sporta i pridržavamo se upustava oko mera zaštite, kada su treninzi u sali i na otvorenom u pitanju. Vlada Batez je ove godine držao i treninge na kampu, pokazao je da može lagano da igra i dalje ovaj lepi sport. Hvala mu na savetima. Idemo dalje, nadam se da nas tata negde odozgo prati i da je ponosan na sve nas - istakla je Ana Brđović, ćerka našeg asa, koja obavlja funkciju direktora kampa.


Datum: 07.07.2020. Autor: /

PROČITAJTE JOŠ...