x

Novi koševi u SBB Jezeru

Novi koševi u SBB Jezeru Foto: SPD Radnički

Sportsko privredno društvo Radnički neprekidno radi na poboljšanju trenažnih uslova u svim objektima pod svojom ingerencijom. Tako su pre par dana u „SBB halu Jezero“ postavljeni novi koševi, dopremljeni direktno iz beogradske „Štark Arene".


Ova donacija je plod uspešne poslovne saradnje Sportskog privrednog društva Radnički i rukovodstva „Štark Arene“, na čelu sa direktorom Goranom Grbovićem. Radi se o samo jednoj u nizu inovacija, kojom Sportsko privredno društvo Radnički nastoji da unapredi uslove za rad i treninge svih svojih sportista, kako bi im se omogućilo ostvarivanje najboljih mogućih rezultata. 

 

Nema sportskog terena u gradu koji u proteklom periodu nije u potpunosti rekonstruisan ili unapređen na neki način. U skladu sa tim, potrudili smo se da malo „osvežimo“ i „SBB halu Jezero“, tako da smo posredstvom naših prijatelja iz beogradske „Štark Arene“ obezbedili dva potpuno nova koša, koji će košarkašima Radničkog omogućiti da se što bolje pripreme za takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije naredne sezone. Naravno, velika zahvalnost ide i na račun Grada Kragujevca, koji je omogućio našim sportistima najbolje moguće uslove, a oni će tu podršku sigurno znati da uzvrate dobrim rezultatima i sportskim ponašanjem na terenu, poručio je Bojan Ilić, direktor Sportskog privrednog društva Radnički.


Zamena dotrajalih koševa obradovala je i košarkaše Radničkog, koji su sa velikim nestrpljenjem čekali trenutak kada će moći da isprobaju nove koševe. Naravno, biće potreban određeni period adaptacije na nove obruče, ali s obzirom da nova sezona startuje tek u oktobru, Kragujevčani imaju vremena na pretek.


Sigurno je da će igračima biti neophodan jedan period adaptacije na nove obruče. Imamo dovoljno vremena za to, budući da je tek kraj juna, a da nas tek očekuje period priprema za novu sezonu, koja bi, ukoliko situacija sa koronavirusom bude stabilna, trebala da startuje sredinom oktobra, napominje trener košarkaša Radničkog Igor Todorović, koji je nedavno produžio saradnju sa kragujevačkim klubom.


Postavljanje novih koševa sigurno će podići entuzijazam na treninzima košarkaša i pospešiti njihovu želju za napretkom, naročito kod mlađih igrača. U susret novoj sezoni, u kojoj će se Radnički nadmetati u najkvalitetnijem rangu takmičenja Košarkaškoj ligi Srbije, među košarkašima kragujevačkog kluba provejava neskriveni optimizam i želja za dokazivanjem u elitnom društvu.


Na našu veliku žalost, situacija sa koronavirusom sprečila nas je da proteklu sezonu okončamo na parketu, što je bila velika želja svih nas u klubu. Ipak, važno je da smo ostvarili svoj planirani cilj i vratili Kragujevac tamo gde košarkaški pripada. Sada nas očekuje takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije, što će biti jedno novo iskustvo, posebno za nas mlađe igrače, koji smo tek nedavno „okusili“ prve minute u seniorskoj košarci. Imamo zaista sjajne uslove za treniranje, koji se, kao što vidimo, neprekidno unapređuju, tako da nam ostaje da predstojeći period iskoristimo da se što bolje spremimo za start nove sezone, istakao je mladi košarkaš Radničkog Nikola Stanković.


Datum: 20.06.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...