x

Otvaranje letnje sezone sporta na Adi

Tradicionalno otvaranje Leta na Adi za sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom neće ni ove godine izostati – sutra, u utorak 16. juna sa početkom od 10,00 sati na prostoru Terapijskog vrta i sportskim terenima centra za osobe sa invaliditetom na Adi Ciganliji biće održana sportska manifestacija "Drug(A)čiji“ koja već nekoliko godina simbolično, kako i naziv govori, najavljuje otvaranje sezone sporta na otvorenom za sve pripadnike te populacije.


Organizator ove po mnogo čemu jedinstvene priredbe je udruženje Centar za nove ideje u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda  a i po broju učesnika i izboru disciplina koje će biti zastupljene vodilo se računa o merama odgovornosti u okolnostima trajanja epidemije virusa korona, tako da će i u nadmetanjima koja su na programu: stoni tenis, košarka u kolicima, boćanje, šah, pikado kao i časovi joge biti poštovane predviđene mere i zaštite kao i socijalnog distanciranja.


Inače, učesnici i posetioci moći će da uživaju u društvu niza istaknutih sportskih radnika i sportista, među kojima Budimir Malešić, stonoteniser, i Draženko Mitrović, atletičar – oba nosioci priznanja zaslužnih sportista Srbije sa najsjajnijim odličjima sa najvećih međunarodnih takmičenja i mnogi drugi, dok će  manifestaciju svečano otvoriti g. Nenad Nerić, državni sekretr u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je istu podržalo i pomoglo.


Datum: 15.06.2020. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...