x

Rajevac i Maljkovićeva uz Sportske igre mladih

Rajevac i Maljkovićeva uz Sportske igre mladih Foto: SIM Srbije

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavio je danas svoj put zaputivši se u jedan od najlepših krajeva naše zemlje – u Zlatiborski okrug. Tako su Igre po drugi put ovog meseca okupile SIM-ovce na Zlatiboru. Prošle nedelje su tamo održani turniri u tri sporta, a danas su u Čajetini priređeni svečano otvaranje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za tu opštinu i takmičenja u još četiri sporta.

   

Svečanost na Zlatiboru, koja je priređena uz pridržavanje svih mera Vlade Srbije propisanih u cilju zaštite od pandemije, uveličali su svojim prisustvom Mirko Petrović, generalni sekretar Sportskog saveza, Nikola Smiljanić direktor Sportskog centra Čajetina, Nemanja Kutlešić kordinator SIM za Čajetinu, Slađana Vulović, šef kabineta predsednika opštine, kordinatori Marko Kostadinović, Stanko Brašanac, Miroslav Radišić i Miroslav Jevremović i mnogi drugi.

   

Kao što tradicija Igara nalaže, pre početka takmičenja, zakletvu prijateljstva u ime dece položila je odbojkašica Jovana Aćimović, a ispred sudija to je učinio Mihajlo Vujović. Na opšte oduševljenje svih prisutnih, uz konfete, aplauze i muziku, nastupio je najsvečaniji trenutak ceremonije otvaranja Igara – paljenje plamena prijateljstva. Baklju je uneo fudbaler Ranko Stojanović, a nakon ovog uzvišenog trenutka radost se preselila na sportske terene.   


Zahvalnice fudbalerima koji su se danas odlično pokazali uručio je Milovan Rajevac, naš proslavljeni trener, koji je u svojoj karijeri radio na svim kontinentima.

   

– Oduševljen sam prizorima koje sam danas imao priliku da vidim na otvaranju Igara na Zlatiboru. Do sada sam o ovoj manifestaciji slušao od nekoliko svojih prijatelja, fudbalskih radnika i oni su za ova takmičenja i ceo koncept Igara imali samo reči hvale. Sada sam se i lično uverio u kvalitet ove sjajne sportske priče u kojoj se akcenat stavlja na prijateljstvo, zdrav život i fer-plej. Zaista je sjajno videti sva ova nasmejana dečja lica na jednom mestu. S posebnom pažnjom propratio sam turnir u malom fudbalu i mogu da kažem da je čitava organizacija, ali i ono što su deca pokazala na terenu na nivou pravih, ozbiljnih takmičenja – istakao je Milovan Rajevac.

   

I košarkaši su danas bili na visini zadatka, a nakon utakmica oni su iskoristili šansu da se slikaju sa Marinom Maljković, selektorkom ženske reprezentacije, koja je je već godinama uz Sportske igre mladih. Ona je pobednicima uručila zahvalnice i poželela im puno novih prijateljstava i pobeda na Državnom finalu.


-Svaki put kada su Sportske igre mladih u pitanju ja sam prisutna, tu nema apsolutno dileme. Ova manifestacija je divno osmišljena ideja, od našeg prijatelja Zdravka Marića i zaista je osvojila region. U našoj zemlji Igre su podržane od Vlade Srbije, što je veoma važno. Ja ne mogu da ne cenim ovakvu manifestaciju, kao neko ko je tvorac Pokreta za žensku košarku. Ovde ne pričamo samo o košarci već o velikoj masovnosti devojčica koje u Igrama učestvuju, iz cele Srbije. A veoma je važno da se deca kroz Igre druže i sa vršnjacima iz regione i stvaraju projateljstva. Tako da su ovo prave stvari, koje će u svim mestima dati mogućnost deci da shvate da je uz jedan naporan rad sve moguće i da je izvesno da mogu postati i zvezde. 


Inače, na svim nivoima takmičenja, kao i na ostalim aktivnostima koje se realizuju u okviru Igara za decu je apsolutno sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške pokrovitelja i sponzora Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

   

Igre nastavljaju svoj put po Srbije, pa će u petak i subotu deca Priboja i okolnih mesta uživati uz najlepšu sportsku čaroliju, čiji su ambasadori Nemanja Matić, Luka Modrić, Edin Džeko, Dejvid Bekam, Aleksander Čeverin, Predrag Mijatović, braća Karabatić i mnogi drugi. Uz takmičenja biće organizovana i proslava 7. rođendana SIM Srbije, 19. juna, od 19 sati, na Trgu FAP-a u Priboju. Ulaz je besplatan a sve goste na ovom događaju čeka odlična zabava uz koncerte Dejan Petrović Big benda i Leksington benda a uslediće i veliki vatromet. I kako nas obaveštavaju iz ove manifestacije, svi su pozvani da dođu i uživaju.


Datum: 17.06.2020. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...