x

Kraljevo osvojilo Kup Milan Ciga Vasojević 2020

Kraljevo osvojilo Kup Milan Ciga Vasojević 2020

Košarkašice Kraljeva pobedile su u izuzetno dramatičnom finalu Kupa „Milan Ciga Vasojević“ u Surdulici ekipu Radivoja Koraća i osvojile prvi seniorski trofej u istoriji kluba!


Izuzetno tvrdo finale od prvcog minuta donelo je dosta uzbuđenja. Nešto bolje je meč otvorio Korać, koji je posle trojke Vukosavljević u 4. minutu poveo 9:4. Nastavile su Beograđanke u odličnom ritmu, Kraljevčanke nije služio šut, pa je posle trojke Selaković u 6. minutu bilo 16:8, posle nove trojke Vukosavljević i 21:12 dva minuta kasnije, a istom merom je uzvratila Gobeljić za 21:15 na kraju prve četvrtine.


Na startu druge deonice odlična Gobeljić je vezala još pet poena, zaokružila svoju seriju 8:0 i smanjila na 20:21. Povelo je prvi put Kraljevo u 12. minutu posle poena Račić (22:21), a Korać je tri minuta bio bez koša, svce dok to nije ispravila Tomašević sa četiri vezana poena (25:22), a nešto kasnije i trojkom (30:25). U vrlo žestokom ritmu, sa dosta promašaja na obe strane, Beograđanke su do poluvremena držale „plus tri“, da bi posle trojke Stojčić na poluvremenu bilo nerešeno – 32:32.


Izjednačen je bio početak trećeg perioda, igralo se koš za koš, pa je u 25. minutu bilo 41:41. U izuzetno brzom ritmu, poveo je Korać u 28. minutu 49:43 i do kraja četvrtine uspeo da održi tu prednost od šest poena – 51:45.


Veliku energiju su prikazale košarkašice Koraća na startu poslednjeg perioda. Pogodila je Vukosavljević trojku za „plus devet“ (54:45), ali se Kraljevo nije predavalo, a posle trojke Račić, dvojke Hil i trojke Stojčić potpuno se vratilo u igru – 55:56, 35. minut. Međutim, Beograđanke su odgovorile mini serijom 5:0, pa Kraljevo sa 4:0 i četiri minuta pre kraja je sve bilo otvoreno – 61:59. Usledilo je nekoliko promašaja na obe strane, da bi Amerikanka Luis donela Kraljevu prednost 65:63 na 2:29 pre kraja. Ponovo je Stojčić pogodila, a onda i Luis za 71:67 na 55 sekundi pre kraja. Uzvratila je neverovatnom trojkom Vukosavljević, ali je Račić pogodila uz faul na 22 sekunde pre kraja za velikih 74:70. Pokušao je Korać, ali je Hil presekla loptu i fenomenalna Račić još jednom poentirala. Smanjila je Tomašević trojkom na 73:76 pet sekundi pre kraja. Ponovo je Korać došao do lopte, već je trajalo slavlje Kraljevčanki kada je Ristić pogodila trojku sa više od pola terena, ali je isteklo vreme i koš nije priznat, pa je Kraljevo osvojilo prvi Kup u istoriji kluba.


RADIVOJ KORAĆ – KRALjEVO 73:76 (21:15, 11:17, 19:13, 22:31)


Dejan Kovačević, trener Kraljeva

Hvala na čestitkama, želim samo da pojasnim neke stvari… Moja ekipa je u dosadašnjem delu sezone odigrala 50 utakmica, za razliku od svih ostalih timova koji su odigrali po 18 mečeva. Ovo je za nas vrlo teška sezona jer smo igrali na tri fronta – prvenstvo, Kup i regionalnu VABA ligu, sa ovim fondom igrača, povredama, sa igračicama koje igraju sa jednom nogom, šipkom u nozi kao kapiten Tanja Živanović… Ovo ne bi uspeli ni mnogo ozbiljniji igrači. Mi smo Korać pobedili dva puta ove sezone, i da igraš protiv mnogo slabijeg tima teško je da ga pobediš tri puta zaredom. U ovom momentu sreća je bila na našoj strani, oni su bolje odigrali utakmicu, ja im čestitam na tome…


Anamarija Stojčić, košarkašica Kraljeva

Nemam reči da opišem kako se osećam… Čestitam Koraću na sjajnoj igri, borili su se do poslednje stotinke, ali mislim da je moj tim, na čelu sa trenerom i stručnim štabom, zaslužio ovaj trofej. Svaka devojka, od prve do poslednje, zaslužila je ovaj Kup i ja im svima čestitam!


Zoran Akanović, trener Radivoja Koraća

Čestitam Kraljevu na osvojenom Kupu, sjajan posao rade ove godine… Generalno, ovo je bila jako lepa košarkaška predstažva u kojoj su svi uživali. Moje devojke su pokazale takav karakter… Dva puta smo igrali sa Kraljevom ove godine i dva puta izgubili, poslednji put u Beogradu ubedljivo, ali našli smoi motiva i način da pariramo, pa mislim da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili.


Ljiljana Tomašević, košarkašica Radivoja Koraća

Teško je naći prave reči sada… Borili smo se, moje devojke su se borile, srećniji je pobedio. Jako mi je žao, ponosna sam na moj tim…


# Finalnoj utakmici Kupa „Milan Ciga Vasojević“ u Surdulici prisustvovali su predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednik za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović, predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev, predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, kao i čelnici regionalnih košarkaških saveza Južne i Istočne Srbije Vule Vuković i Uroš Parlić.


# Finale u Surdulici uživo je pratila i reprezentativka Srbije Nevena Jovanović.


DODELA NAGRADA

# Na početku svečane ceremonije proglašenja pobednika, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije Vule Vuković uručio je specijalnu plaketu predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću za veliku pomoć u dodeli i organizaciji finalnog turnira.


# Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić uručio je plaketu za odličnu organizaciju finalnog turnira i izuzetan domaćinski odnos prema svim akterima, koju je ispred organizatora primio predsednik Sportskog saveza Surdulice Vladica Nestorović, kao i plaketu RKS Istočna Srbija za pomoć u organizaciji finalnog turnira koju je primio Vule Vuković. Bolić je uručio i specijalnu plaketu opštini Surdulica za pomoć u organizaciji finalnog turnira Kupa koju je primio Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica.


# Službenim licima finalne utakmice prigodne plakete za uspomenu na finale Kupa ispred KSS uručio je Bojan Popović, komesar Kupa.

# Najbolji strelac finalne utakmice je kapiten Koraća Ljiljana Tomašević koja je postigla 23 poena, a ona je i najbolja igračica finalne utakmice sa 24 indeksna poena, Oba priznanja joj je uručila reprezentativka Srbije Nevana Jovanović. Pored plakete, Tomaševićeva je dobila i poklon vaučer „Stara planina rizorta“.


# Srebrne medalje ekipi Radivoja Koraća uručili su Boris Vasojević, sin Milana Cige Vasojevića i Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica.


# Zlatne medalje pobedniku kupa ekipi Kraljeva uručili su Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica i Vule Vuković, predsednik RKS Južna Srbija.


# Pehar u trajno vlasništvo ekipi Kraljeva uručio je Boris Vasojević.


# Veliki prelazni pehar pobedniku kupa „Milan Ciga Vasojević“ ekipi Kraljeva uručio je Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije. (Izvor: KSS)


Datum: 16.03.2020. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...