x

U Surdulici počinje Kup Milan Ciga Vasojević 2020

U Surdulici počinje Kup Milan Ciga Vasojević 2020 Foto: KSS

U subotu 14. marta 2020. počinje završni turnir ženskog Kupa „Milan Ciga Vasojević 2020“, koji se prvi put održava u Surdulici. U prvom polufinalu 14. marta od 17.00 časova sastaju se Radivoj Korać i Vrbas Medela, a od 19.30 časova Kraljevo i Novosadska ŽKA.


Završni turnir ženskog Kupa „Milan Ciga Vasojević“ biće odigran bez prisustva publike u skladu sa odlukom Vlade Srbije o zabrani masovnih okupljanja u zatvorenom prostoru zbog opasnosti od širenja „Korona virusa“.


Polufinalni mečevi biće direktno prenošeni na youtube kanalu KSS, dok će direktan prenos finala u nedelju 15. marta od 18.00 časova biti na TV Arenasport 4.


Kapiteni sve četiri ekipe učesnice izneli su očekivanja pred polufinalne mečeve.


Tamara Bajić (Kraljevo)

Korać i mi smo na papiru favoriti, tako da bi trebalo da se nađemo u finalu, ali sigurno ni polufinale neće biti lako. Ne potcenjujemo kvalitet ekipe ŽKA koja je u prvenstvu pokazala koliko vredi. Moramo u polufinale da uđemo maksimalno, punom snagom, borbeno i energično, kao i tokom prvenstva, da bi dokazali ulogu favorita.


Ljiljana Tomašević (Radivoj Korać)

Imali smo priliku da u poslednjem kolu lige odmerimo snage sa Vrbasom i da se dobro pripremimo za polufinale. Na neki način smo priželjkivali da ne dobijemo Kraljevo za rivala u polufinalu, tako da se nadamo plasmanu u finale. Biće zanimljivo…


Anastasija Podunavac (Vrbas Medela)

Mi smo samim plasmanom ostvarili naš cilj tako da stižemo u Surdulicu rasterećeno… Trudićemo se, borićemo se i očekujem da će se igrati dobar košarka.


Lena Radulović (Novosadska ŽKA)

Već drugu sezonu zaredom nemamo sreće sa žrebom, jer za rivala u polufinalu dobijamo najbolje plasiranu ekipu u ligi. Ostvarili smo svoj cilj plasmanom na završni turnir Kupa. Reč je o takmičenju na kome je sve otvoreno, nikad se ne zna šta će da bude. Rasterećeni smo, daćemo sve od sebe da odigramo najbolje što možemo.


Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Najviše trofeja osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Partizan i Crvena zvezda su se radovali tri puta, crno-bele 2011, 2013. i 2018. godine, a crveno-bele 2016, 2017. i 2019. Radivoj Korać i Vojvodina osvajali su Kup po jednom, Korać 2014, a Novosađanke 2015.


Kao i prošle godine, paralelno sa seniorkama igraće i pionirke, i to Beobasket Mini kup, na kome će učestvovati pionirke Kraljeva, Radivoja Koraća i selekcija Južne i Istočne Srbije, a umesto Novosadske ŽKA igraće pionirke Vizure. U subotu 14. marta od 12.00 sati u prvom polufinalu igraće Radivoj Korać i Selekcija Južne i Istočne Srbije, a u drugom polufinalu od 14.00 časova Kraljevo i Vizura. U nedelja 15. marta u 12.30 je meč za treće mesto, a u 14.30 finale. (Izvor: KSS)


Datum: 14.03.2020. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...