x

IHF i EHF odložili sva takmičenja

IHF i EHF odložili sva takmičenja

EHF otkazao kvalifikacione mečeve za EP 2020 seniorki

Evropska rukometna Federacija objavila je, povodom novonastale situacije vezane za širenje korona virusa, da prekida sva klupska i reprezentativna takmičenja do 12. aprila.


To praktično znači da će utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za EP 2020 kod žena, između selekcija Srbije i Rusije, zakazane za 25. mart u Zrenjaninu i 29. mart u Krasnodaru. biti odložene za period od prvog do sedmog juna, koje je EHF predložio kao alternativu.


I rukometašice Naise moraće prvi meč polufinala EHF Čelendž Kupa sa zagrebačkom Lokomotivom da odigraju 11/12. aprila umesto planiranog vikenda ranije (4/5.).


Kako se zaštititi od korona virusa?



IHF odložio kvalifikacije za Olimpijske Igre

Međunarodna rukometna Federacija (IHF) donela je odluku o odlaganju kvalifikacija za Olimpijske Igre u muškoj (april) i ženskoj konkurenciji (mart) za jun. Novi termini turnira biće određeni u skladu sa procenom situacije u vezi korona virusa.


Najbolje srpske rukometašice trebalo je da od 20. do 22. marta igraju na turniru u Đeru sa selekcijama Mađarske, Rusije i Kazahstana.


"IHF je želeo da održi takmičenja u zakazanim terminima, ali su zdravlje i sigurnost igrača, igračica i svih učesnika događaja od najveće važnosti za nas." (Izvor: RSS)


Datum: 13.03.2020. Autor: RSS

PROČITAJTE JOŠ...