IHF i EHF odložili sva takmičenja

EHF otkazao kvalifikacione mečeve za EP 2020 seniorki

Evropska rukometna Federacija objavila je, povodom novonastale situacije vezane za širenje korona virusa, da prekida sva klupska i reprezentativna takmičenja do 12. aprila.


To praktično znači da će utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za EP 2020 kod žena, između selekcija Srbije i Rusije, zakazane za 25. mart u Zrenjaninu i 29. mart u Krasnodaru. biti odložene za period od prvog do sedmog juna, koje je EHF predložio kao alternativu.


I rukometašice Naise moraće prvi meč polufinala EHF Čelendž Kupa sa zagrebačkom Lokomotivom da odigraju 11/12. aprila umesto planiranog vikenda ranije (4/5.).


Kako se zaštititi od korona virusa?IHF odložio kvalifikacije za Olimpijske Igre

Međunarodna rukometna Federacija (IHF) donela je odluku o odlaganju kvalifikacija za Olimpijske Igre u muškoj (april) i ženskoj konkurenciji (mart) za jun. Novi termini turnira biće određeni u skladu sa procenom situacije u vezi korona virusa.


Najbolje srpske rukometašice trebalo je da od 20. do 22. marta igraju na turniru u Đeru sa selekcijama Mađarske, Rusije i Kazahstana.


"IHF je želeo da održi takmičenja u zakazanim terminima, ali su zdravlje i sigurnost igrača, igračica i svih učesnika događaja od najveće važnosti za nas." (Izvor: RSS)


Datum: 13.03.2020. Autor: RSS

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...