x

Rukometna groznica trese Kragujevac

Rukometna groznica trese Kragujevac

Voljom žreba obe selekcije Radničkog će, kao pobednici Kupa Srbije-grupa Zapad, dočekati u svom domu, SBB hali Jezero protivnike u osmini finala Kupa Srbije u sredu 19. februara i pokušati da u susretima sa superligaškim ekipama izbore plasman u dalji tok takmičenja.

Na teren će prvi izaći rukometaši Radničkog koji će odigrati svoj meč protiv snažne i iskusne ekipe Obilića iz Beograda i pokušati da ponove prošlogodišnji uspeh u ovom delu kup takmičenja, kada su savladali Crvenu Zvezdu.

-Nakon polusezonske pauze, počeli smo zimske pripreme veoma ambiciozno i sa ciljem da se što bolje pripremimo fizički i psihički za nastavak sezone. Obzirom da smo prošle godine došli do final four-a i ovog puta imamo šansu da da ponovimo taj uspeh preko tima koji je učesnik elitnog takmičenja. Jakom odbranom, brzom polukontrom i visokim stepenom agresivnosti ćemo pokušati da ostvarimmo rezultat koji će nas odvesti korak dalje - najavio je duel protiv Obilića, kapiten Radničkog  Miloš Stevanović

Početak utakmice je zakazan za 18 časova a pravdu će deliti  sudijski par Ivan Mandić i Nemanja Kovačić iz Novog Sada.

U drugoj utakmici dana, lider na tabeli jedinstvene Super B lige rukometašice Radničkog, će ukrstiti koplja sa ekipom Mladosti iz Nove Pazove, timom koji predstavlja tvrd orah za većinu superligaša.

- Mladost trenutno ne stoji dobro na tabeli Superlige, ali je jako iskusna ekipa, predvođena sjajnom internacionalkom Leposavom Glušicom u toku pripremnog perioda smo odigrali niz prijateljskih utakmica sa ekipama iz Super lige i na njima se pokazalo da možemo da im pariramo. Baš zbog te činjenice očekujem neizvesnu borbu za dalji nastavak takmičenja. Mi smo mlada ekipa, ali ostavljamo srce na terenu, verujem u saigračice i nadam se najboljem ishodu. Pozvala bih navijače da budu uz nas i pomognu nam da ostvarimo san i prolaz u četvrtfinale - istakla je pivot Radničkog Ajlin Bjelak.

Meč će početi u 20 sati a sudijski par čine Miloš i Đorđe Jevtić iz Lazarevca.

Datum: 19.02.2020. Autor: RK Radnički

PROČITAJTE JOŠ...