x

Crvena zvezda MTS prvi polufinalista Kupa Radivoja Koraća 2020

Crvena zvezda MTS prvi polufinalista Kupa Radivoja Koraća 2020 Foto: Vladan Damnjanović / KSS

Crvena zvezda MTS je prvi polufinalista Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać! Crveno-beli su ubedljivo savladali ekipu beogradskog Radničkog, drugoligaša koji je samim plasmanom na završni turnir ostvario veliki uspeh, a za plasman u finale u subotu od 17.00 časova igraće sa boljim iz duela Mega Bemaks – Sloboda.


Finalni deo košarkaškog turnira pod nazivom “Kup Radivoja Koraća 2020” održaće se u periodu od 13. do 16. februara 2020. godine u Nišu, u organizaciji Košarkaškog Saveza Srbije (KSS).


Raspored utakmica i rezultati - Kup Radivoja Koraća 2020


Sjajno je Radnički otvorio utakmicu protiv apsolutnog favorita Zvezde, čak i ubedljivo poveo u 5. minutu posle druge trojke Dunđerskog i polaganja Perovića – 18:6. Igrali su „krstaši“ sa velikom energijom, pogađao je odlični Dunđerski, pa je Radnički poveo i 21:9 u 6. minutu. Međutim, crveno-beli su pojačali odbranu, Panter je bio siguran realizator (11 poena), pa je Zvezda do prve pauze smanjila minus na tri poena (25:28).


Poveo je evroligaš odmah na početku druge deonice 29:28, pa posle serije dobrih šuteva 40:31. Snažno su se borili košarkaši Radničkog, ali je razlika u kvalitetu u korist Zvezde došla do izražaja, pa je prednost lagano rasla. Na poluvreme su crveno-beli otišli sa velikih 60:42.



Povećavali su izabranici trenera Dragana Šakote prednost iz minuta u minut, tako da je pitanje pobednika praktično bilo rešeno polovinom treće četvrtine (75:50, 26. minut).


Hrabri su bili „krstaši“ i u poslednjem periodu igre, borili su se za svaku loptu koliko su mogli, da bi se na kraju i pored ubedljive pobede Zvezde časno oprostili od Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać.


CRVENA ZVEZDA MTS – BKK RADNIČKI 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, 23:12)


KK Partizan kreće u odbranu titule Kupa Radivoja Koraća


Izjave nakon meča:

Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde MTS

-Malo smo lošije otvorili utakmicu, ali smo uspeli već u drugoj četvrtini da nametnemo naš ritam. Prepustili smo im neke lake šuteve i pustili ih da igraju kako znaju i zato su napravili razliku, ali smo posle sve to ispravili. Imamo dan da se spremimo za polufinale, ne znam ko će biti protivnik, da se odmorimo i treniramo…


Dragan Šakota, trener Crvene zvezde MTS

-Ono što je bilo bitno i uvek će biti bitno kad se takmičimo u završnicima je respekt za takmičenje i prema svim protivnicima. Koincidencija je da sam ja to naučio kao mlad trener ovde u Nišu, kada je moja ekipa igrala Drugu ligu u konkurenciji najjačih timova Evrope, pa se bajka ostvarila. Posle toga uvek ubeđujem svoje igrače da nikoga ne treba potcenjivati. Ali, mislim da nije taj faktor bio presudan na početku, nego su momci iz Radničkog igrali dobro i pogađali. Čestitke nama za pobedu i njima za borbu…



Petar

Perović, igrač BKK Radničkog

-Jedno jako lepo iskustvo, mislim da je svaki igrač Radničkog uživao u ovoj utakmici. Kada smo prošle sezone igrali Srpsku ligu nikom nije palo na pamet da ćemo sada igrati sa Zvezdom u četvrtfinalu. Svi smo nekako srećni iako smo izgubili, prvi put smo dobili šansu da igramo protiv igrača iz Evrolige. Čestitam Zvezdi na pobedi, okrećemo se B ligi, da probamo da uđemo u viši rang i da mu se približimo.


Goran Vučković, trener BKK Radničkog

-Prvo želim da čestitam mojim igračima i da im se zahvalim što su meni i klubu ukazali čast da budemo deo ovog tunira. Prošli smo kvalifikacioni deo, pobedili ekipe koje su mnogo iznad nas i hvala momcima na tome što možemo da budemo deo turnira. Čestitam Zvezdi na pobedi i želim im da ostvare sve svoje ciljeve. Moj utisak o samoj utakmici je taj da je Zvezda prosto evroligaška ekipa, mnogo kvalitetnija, čvršča, u jakom ritmu može da igra duže od nas. Mi smo odlično otvorili meč, čak i poveli 12 razlike, ali nismo uspeli duže da igramo tim intenzitetom… Nismo se obrukali, iako je na kraju razlika velika, borili smo se do kraja utakmice.



Mega posle velike borbe u polufinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoja Korać

U drugom četvrtfinalnom meču Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, košarkaši Mega Bemaksa savladali su posle velike borbe užičku Slobodu i obezbedili plasman u polufinale, gde će u subotu 15. februara od 17.00 sati igrati protoiv Crvene zvezde MTS. (Izvor: KSS)


Datum: 14.02.2020. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...