x

Još 16 polaznika završilo kurs Shuttle Time projekta

Još 16 polaznika završilo kurs Shuttle Time projekta Foto: BASS

Prvi kurs za nastavnike u okviru "Shuttle Time” projekta Svetske badminton konfederacije (BWF) u 2020. održan je u subotu, 8. februara, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji. Kurs je vodio glavni trener badminton reprezentacija Srbije i sertifikovani trener za obuku u okviru ovog projekta BWF, Milan Barbir. Prvo je 16 polaznika iz Amajića, Čantavira, Apatina, Banje Koviljače, Knjaževca, Vršca, Velike Plane, Loznice i Beogradaimalo teorijski deo u prostorijama Badminton saveza Srbije, a potom i praktični na terenima Nacionalnog badminton centra. Nakon kursa polaznicima su podeljeni školski kompleti koji sadrže osnovnu opremu za badminton.


Inače, primena “Shuttle Time” projekta u Srbiji započeta je 2014. potpisivanjem partnerskog sporazuma između BWF i BASS. Do 2016. se vršila priprema edukativnih materijala i drugih resursa za primenu na teritoriji Republike Srbije (priručnici i planovi za nastavnike na srpskom jeziku, aplikacija za mobilne telefone na srpskom jeziku, obezbeđivanje školskih kompleta i druge opreme za realizaciju nastave). U 2017. se započelo sa realizacijom besplatnih kurseva za obuku nastavnika osnovnih i srednjih škola i sa opremanjem škola specijalizovanim školskim kompletima za badminton. Do sada je više od 100 nastavnika uspešno savladalo kurs i steklo zvanje sertifikovanog nastavnika “Shuttle Time” projekta dok je više desetina škola opremljeno.


Naredni, osmi kurs za nastavnike u okviru Shuttle Time projekta, čiji je pokrovitelj i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, biće održan u Beogradu u martu.


Datum: 13.02.2020. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...